Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 09:26

Ο Λεβεντάκης αναδεικνύει αντίθετες συμπεριφορές: Αλλοι πετούν σκουπίδια και άλλοι τα μαζεύουν...

Ο Λεβεντάκης αναδεικνύει αντίθετες συμπεριφορές: Αλλοι πετούν σκουπίδια και άλλοι τα μαζεύουν...

Τα δύο διαφορετικά πρόσωπα συμπεριφορών και πράξεων, που αφορούν από τη μία το ζήτημα της καθαριότητας και από την άλλη αυτό των σκουπιδιών, αναδεικνύει με αναρτήσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Όπως αναφέρει, από τη μία εθελοντές συλλόγων πήραν την πρωτοβουλία και καθάρισαν την επαρχιακή οδό Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής, ενώ από την άλλη πολίτης στην Κυπαρισσία… άδειασε ολόκληρο το σπίτι του στο πεζοδρόμιο…
Συγκεκριμένα για την πρώτη περίπτωση ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Κυριακής και τον Όμιλο Δράσεων & Πολιτισμού της πόλης των Φιλιατρών για την πρωτοβουλία και συνεργασία τους, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου δράση εθελοντικής καθαριότητας της επαρχιακής οδού Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής. Καθώς επίσης και κάθε μέλος αυτών και πολίτη ξεχωριστά, που αγκάλιασε την όλη προσπάθεια και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό με την ενεργή συμμετοχή του και την έμπρακτη ευαισθητοποίησή του σε θέματα της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος.

Οφείλουμε να στηρίζουμε, να υποστηρίζουμε, να ενθαρρύνουμε και να συγχαίρουμε κάθε είδους δράση, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αφού σκοπό έχει να ενισχύσει τον εθελοντισμό, να προωθήσει την αλληλεγγύη, να επανακαθορίσει την κοινωνική μας ευθύνη και να στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου μας. Πολλά μπράβο αξίζουν σε όλους σας!».

Για μια ακριβώς αντίθετη εικόνα σε δρόμο της Κυπαρισσίας ο δήμαρχος αναφέρει με χθεσινή ανάρτηση στη σελίδα του: «Ιδού η συμπεριφορά ενός κατά τ' άλλα «ευυπόληπτου» συμπολίτη μας, συγκεκριμένα της πόλης της Κυπαρισσίας, στην καρδιά μάλιστα του καλοκαιριού και εν μέσω τουριστικής περιόδου. Μια εικόνα προκλητική και προσβλητική, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και που μας κάνει όλους μας να νιώθουμε θυμό και αγανάκτηση. Καθώς και πάλι, για όποιον δεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις με ευκολία οι ευθύνες θα αποδοθούν είτε προσωπικά στον δήμαρχο είτε στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του δήμου.

Σε όλους τους άλλους δηλαδή... εκτός από τον υπαίτιο! Είναι ντροπή για τον τόπο μας και για όλους εμάς, που προσπαθούμε μέσα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη καθημερινότητα, τέτοιες συμπεριφορές συμπολιτών μας, που κυρίως δεν σέβονται τον εαυτό τους και ύστερα όλους εμάς. Για το όλο θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι εκείνοι που θα έπρεπε να ενημερωθούν και ευελπιστούμε ο «κύριος» αυτός να συμμορφωθεί με τους κανόνες της κοινωνίας, στην οποία ζει και να πράξει τα δέοντα. Γιατί... Δεν αρκεί να γνωρίζουμε μόνο τα δικαιώματά μας ως πολίτες, αλλά και τις υποχρεώσεις μας!».

Κ.Μπ.