Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 21:38

Ενταση στην Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας

Ενταση στην Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, ένταση που ήρθε ως συνέχεια του επεισοδίου που σημειώθηκε με τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου μεταξύ αιρετών της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας.

Στην πληροφόρηση αυτή προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως ακούστηκαν φράσεις όπως «Φτου σου» και «Εξω από την αίθουσα».

Ο ίδιος υπενθύμισε πως για το περιστατικό του Ιουλίου ο δήμαρχος Καλαμάτας του είχε αποδώσει τις ευθύνες, λέγοντας πως «δεν μπορείς να τους συγκρατήσεις». Απευθυνόμενος προς τον Θανάση Βασιλόπουλο, ο κ. Τζαμουράνης αναρωτήθηκε αν ισχύει το ίδιο τώρα για τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με το περιστατικό στη Δημοτική Κοινότητα. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας έκανε λόγο για ένα ατυχές περιστατικό, ζητώντας ως πρόεδρος συγγνώμη.

Ο ίδιος παρατήρησε πως είναι πολύ εύκολο να παρευρεθεί οποιοσδήποτε θέλει στις συνεδριάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, πολύ περισσότερο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο οποίος όπως είπε δεν το έχει πράξει ποτέ. «Δεν θα σταματήσουμε να τηρούμε τη νομιμότητα σε κάθε συμβούλιο της Δ.Κ.Κ. έστω και αν υπάρχουν σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις» συνέχισε.

Απαντώντας ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε πως το αν τιμά ή όχι το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι δική του επιλογή, σχολιάζοντας πως δεν πηγαίνουν καν αρκετές φορές τα μέλη της πλειοψηφίας που έχουν υποχρέωση για να γίνει απαρτία.

Τ.Αν.