Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 22:00

Ο Τζαμουράνης για ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Ο Τζαμουράνης για ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Θέση σχετικά με όσα ειπώθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη Δημοτική Επιτροπή και τη συζήτηση για τη συμπληρωματική σύμβαση ποσοστού 49,44% και ποσού 322.590,90 ευρώ για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης.

Στο ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου, και με αφορμή τις αναφορές του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου ως προς τις ελλιπείς μελέτες, “φωτογραφίζοντας” τους υπευθύνους του συγκεκριμένου έτους δίχως ωστόσο να κατονομάσει, ο κ. Τζαμουράνης ο οποίος τότε ήταν διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σχολίασε πως η μελέτη για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου ανατέθηκε σε εξωτερικό μελετητή με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης, όπως προβλεπόταν.

Σχετικά με τον οικίσκο για τις ανάγκες του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης τη Δευτέρα, σημείωσε πως εξαρτάται από τη ΔΕΗ. «Δεν είναι αποτέλεσμα κρίσης ή πρόληψης κανενός μηχανικού μελετητή» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας με βάση την εισήγηση, πως ο ΔΕΔΔΗΕ έδινε ρεύμα κατά το παρελθόν στο κολυμβητήριο από το εναέριο δίκτυο, ωστόσο, εφόσον πλέον στο σημείο το δίκτυο είναι υπόγειο, γι’ αυτό και ήταν απαραίτητος ο υποσταθμός.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί το πρόβλημα με την μόνωση από το 2018, προτρέποντας το Δήμαρχο Καλαμάτας να μην επικαλείται συχνά το διάστημα προ της θητείας του, καθώς όπως είπε με υπονοούμενα δημιουργείται μια θολή εικόνα. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε πως άλλα είπε και αλλιώς αποτυπώθηκαν, λέγοντας προς το Βασίλη Τζαμουράνη πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την παλιότερη ιδιότητά του.

«Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζεις μια τέτοια ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς να έχεις υπολογίσει τουλάχιστον την αύξηση ισχύος» είχε επισημάνει με νόημα σε κάθε περίπτωση ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην πρόσφατη Δημοτική Επιτροπή, σχολιάζοντας το βράδυ της Τετάρτης πως δεν μπορούσε να υπολογίσει κανείς έξι χρόνια πριν το πρόβλημα με τη μόνωση της πισίνας.

Τ.Αν.