Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 09:15

Καλαμάτα: Στη Βασιλέως Γεωργίου μετακομίζει η ΔΕΥΑΚ

Καλαμάτα: Στη Βασιλέως Γεωργίου μετακομίζει η ΔΕΥΑΚ

Τις διαδικασίες για την αγορά ημιτελούς κτηρίου στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου και Λακωνικής, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής, προκειμένου σε αυτό να στεγαστεί, προχωράει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Με την προοπτική αυτή εγκαταλείπει τον προγραμματισμό των προηγούμενων χρόνων (από τη δημοτική αρχή Νίκα) για τη στέγασή της στο κτήριο της πρώην Σχολής Νοσοκόμων, στο παλιό Νοσοκομείο, στο κτηριακό συγκρότημα του Δημαρχείου Καλαμάτας.
Στην αυριανή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, στις 3 το μεσημέρι, αναμένεται να ασχοληθεί με την αγορά ακινήτου (οικόπεδο μετά του κτίσματος) για την μετεγκατάσταση των γραφείων της επιχείρησης: Ειδικότερα, με την έγκριση του πρακτικού επιτροπής αξιολόγησης και τον ορισμό πιστοποιημένου εκτιμητή ακινήτων.
Στην εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για την αξιολόγηση του διαγωνισμού (Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος - πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιώργος Φάβας - αντιδήμαρχος, Βασίλης Διαμαντόπουλος - διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας της επιχείρησης), επισημαίνεται:
“Η επιτροπή κρίνει ότι το κτήριο που προσφέρει η εταιρεία ‘Οικοεπενδυτική Καλαμάτας ΕΠΕ’ πληροί τις προδιαγραφές και είναι κατάλληλο για τη στέγαση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με τους όρους που τίθενται στη διακήρυξη, με την προϋπόθεση της κάλυψης των διαπιστωθέντων ελλείψεων στα δικαιολογητικά συμμετοχής της εταιρείας μετά την τυχόν κατακύρωση του διαγωνισμού σε αυτήν και πρι από τη σύναψη της τυχόν συμβολαιογραφικής πράξης αγοράς.
Τέλος, προτείνεται να διαβιβαστεί ο φάκελος του ακινήτου σε εκτιμητή, ώστε σύμφωνα με το νόμο και τους όρους της διακήρυξης, να εκτιμηθεί η τιμή του και να προχωρήσει η επόμενη φάση της διαδικασίας”.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως “το ακίνητο της προσφοράς είναι ένα ημιτελές, σε στάδιο ολοκληρωμένου φέροντα οργανισμού, διώροφο κτήριο με υπόγειο, πατάρι και σοφίτα. Εχει ανεγερθεί επί οικοπέδου επιφανείας 1.010,27 τ.μ. το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως Καλαμάτας, στο Ο.Τ. 276 και έχει πρόσωπο στις οδούς Λακωνικής, Βασιλ. Γεωργίου και σε πεζόδρομο - δημοτική οδό που συνδέει τις παραπάνω οδούς”.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, προστίθεται πως “στο στάδιο που βρίσκεται το κτήριο, δεν υφίστανται εσωτερικές διαρρυθμίσεις οι οποίες δύναται να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες της ΔΕΥΑΚ, δεδομένου ότι πληρούνται οι απαιτήσεις της επιφάνειας του ακινήτου”. Για τις παρατηρήσεις - ελλείψεις που διαπιστώθηκαν, η επιτροπή εκτιμά ότι δύναται να θεραπευθούν με αναθεώρηση της εκδοθείσας οικοδομικής άδειας, η οποία ούτως ή άλλως θα απαιτηθεί σε περίπτωση αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, προκειμένου να συμπεριλάβει τις αλλαγές που θα προκύψουν στις μελέτες του κτηρίου για την προσαρμογή αυτού στις λειτουργικές απαιτήσεις της ΔΕΥΑΚ”.
Γ.Σ.