Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 22:06

Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Τις πόρτες του στο κοινό άνοιξε απόψε το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, ένας νέος σημαντικός χώρος πολιτισμού της πόλης, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Τον αγιασμό στην εκδήλωση που οργανώθηκε, τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε να είναι καλορίζικο. Παρατήρησε ότι ηθοποιός σημαίνει φως και το φως σημαίνει ζωή και ευχήθηκε το Ανοιχτό Θέατρο να δίνει ζωή κι ελπίδα στον κόσμο και όποια εκδήλωση φιλοξενεί, να στέφεται από επιτυχία.

Ο σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η τέχνη στην πραγματική της διάσταση είναι δημιουργία και ευχήθηκε το Ανοιχτό Θέατρο να αποδώσει τους καρπούς που όλοι προσδοκούμε.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που το Ανοιχτό Θέατρο ανοίγει τις πύλες του, το χαρακτήρισε νέο στολίδι της πόλης κι εκτίμησε πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ανέφερε ότι πολλές μάχες για να ολοκληρωθεί, με νέες χρηματοδοτήσεις, νέες μελέτες και νέες συμβάσεις και υπογράμμισε πως συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε εν μέσω πανδημίας κι ενεργειακής κρίσης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το Ανοιχτό Θέατρο έχει λάβει εγκρίσεις και μένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα καλυφθούν αυτές τις μέρες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρώτες συναυλίες κι επανέλαβε πως τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου.

Για την υλοποίηση του έργου ευχαρίστησε τον προκάτοχό του Παναγιώτη Νίκα που το ξεκίνησε με χρηματοδότηση από τον (τότε) υπουργό Αλέξη Χαρίτση, τις υπηρεσίες του δήμου και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την κατασκευάστρια εταιρεία, τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, την υπηρεσία ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και τον προϊστάμενό της Νικόλαο Μαμαλούγκα, τη δημοτική του ομάδα “που προχώρησε το έργο με οριακές πλειοψηφίες ελέω απλής αναλογικής” κι έδωσε συγχαρητήρια στον παριστάμενο κόσμο, στους δημότες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός έκανε λόγο για ένα ακόμα έργο, εκπληκτικό στολίδι της Καλαμάτας που θα προωθήσει το πολιτικό αποτύπωμα και την τέχνη, ευχήθηκε “να εμπνεύσει. Καλορίζικο και σε άλλα”.

Ο εμπνευστής του έργου - αρχιτέκτονας του δήμου Νίκος Γιαννακόπουλος παρατήρησε ότι το Ανοιχτό Θέατρο σχεδιάστηκε έτσι για να είναι η πύλη του μελλοντικού περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα.

Γ.Σ.