Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 14:22

Σπύρος Χανδρινός: “Οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον”

Σπύρος Χανδρινός: “Οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον”

 

“Οταν πρόκειται να δαπανηθούν 650.000 ευρώ σε μία πενταετία για ηχητικά κάποιων εκδηλώσεων, το ελάχιστο που θα πρέπει να υπάρχει, είναι μια οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον”.

Αυτό επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός, σε ανακοίνωσή του, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή πως διαχειρίζεται με μεγάλη... ελαφρότητα το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια περιουσία.

Χαρακτηριστικά, με αφορμή την έγκριση του διαγωνισμού για υπηρεσίες ηχητικών και φωτιστικών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου το 2025, από τη Δημοτική Επιτροπή, ο κ. Χανδρινός αναφέρει:

“Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο ‘Όχι στην αγορά ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού’.

650.000 ευρώ για ηχητικά σε μια πενταετία χωρίς καμία μελέτη! Βασική υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής είναι η χρήστη διοίκηση στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας. Δυστυχώς, από την μέχρι σήμερα συμμετοχή μου στην Δημοτική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή του κυρίου Βασιλόπουλου διαχειρίζεται με μεγάλη... ελαφρότητα τα δύο αυτά σοβαρά θέματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η ενοικίαση των δημοτικών πάρκινγκ και των δημοτικών κτιρίων, η αξιοποίηση της Μαρίνα, η αγορά κτιρίου για τη ΔΕΥΑΚ και η διαχείριση των κληροδοτημάτων.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το ποσό των 130.000 ευρώ που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή να δαπανηθεί για υπηρεσίες ήχου και φωτισμού για κάποιες εκδηλώσεις του 2025. Σύμφωνα με αυτή την εισήγηση λοιπόν, σε ορίζοντα πενταετίας, ο Δήμος Καλαμάτας θα δαπανούσε περίπου 650.000 ευρώ για αυτές τις υπηρεσίες. Θεώρησα, συνεπώς, απολύτως λογικό να ρωτήσω τον κύριο δήμαρχο εάν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι αυτή η διαχείριση υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών ή εάν για παράδειγμα θα μπορούσαμε να μειώσουμε τα κόστη αγοράζοντας ο δήμος τον βασικό τεχνικό εξοπλισμό, όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους.

Ο κ. Βασιλόπουλος άρχισε να απαντά με καθαρά ψηφοθηρικό και λαϊκίστικο λόγο, θέλοντας να καλύψει την έλλειψη οποιασδήποτε τεκμηρίωσης για αυτή την επιλογή του. Δεν δίστασε, μάλιστα, δημόσια να δηλώσει ότι δεν θέλει να γίνει ανταγωνιστής των επιχειρηματιών. Με τον τρόπο αυτό ο κύριος δήμαρχος για μια ακόμα φορά θέλησε να παρουσιάσει τους επιχειρηματίες ως κρατικοδίαιτους και ομήρους των δικών του επιλογών. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι παρακμιακό και δεν συνάδει με το πρότυπο ενός σύγχρονου δήμου, όπως εγώ οραματίζομαι.

Δεν επιτρέπω σε κανένα να διαστρεβλώνει την τοποθέτησή μου στην Δημοτική Επιτροπή και επαναλαμβάνω ότι θεωρώ απολύτως απαραίτητο για την χρηστή διοίκηση και την διαφάνεια, πως όταν πρόκειται να δαπανηθούν 650.000 ευρώ σε μία πενταετία για ηχητικά κάποιων εκδηλώσεων, το ελάχιστο που θα πρέπει να υπάρχει, είναι μια οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον. Η συμμετοχή μου στην Δημοτική Επιτροπή μου επιβάλει να ανταποκριθώ με μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες και σε καμία περίπτωση να μην επιλέγω τον λαϊκισμό και την ...ελαφρότητα σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση των δημοτικών πόρων”.