Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 16:23

Συζήτηση στην Οιχαλία για την περιβαλλοντική των σκουπιδιών

Γράφτηκε από τον

Πολλά κενά στη μελέτη και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ εντόπισε ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Οιχαλίας, πολιτικός μηχανικός και μηχανικός περιβάλλοντος, δρ. Αλέξιος Παρασκευόπουλος, στην αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που παρουσίασε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

 

Μίλησε για μια μελέτη που δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής - και όπως είπε, η περιοχή της Καλλιρρόης αδικείται σε σχέση με τα Παραδείσια, “αν συγκρίνουμε τις δύο περιοχές”. Σχολίασε επίσης ότι η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί τίθεται υπό αμφισβήτηση. Εκανε δε λόγο για πίεση, ώστε να συνταχθεί η ΜΠΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Στη συνέχεια τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με λεπτομέρειες της μελέτης και το πώς μπορεί ο δήμος να την ανατρέψει, ενώ ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος σε παρέμβασή του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που γίνεται, τονίζοντας ότι αυτό που πάει να συμβεί είναι έξω από κάθε λογική και νομιμότητα.

• Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στην “Ελευθερία της Δευτέρας”

(φωτογραφεία αρχείου)