Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 16:23

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η γ’ φάση του έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η γ’ φάση του έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης

 

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (γ’ φάση) στην Καλαμάτα, με εργολαβία της ΔΕΥΑΚ.

Με το έργο προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027”, προβλέπεται η κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 26,487 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών μεταφοράς των παροχών ύδρευσης από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες τις συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε χθεσινή αυτοψία στην περιοχή της Καλλιθέας στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, ενημερώθηκε για τις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που έχει τεθεί στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε το έργο “σημαντικό για την πόλη μας”, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας νερό, λιγότερες βλάβες στο δίκτυο και το οποίο περιλαμβάνει αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στο κέντρο, το ιστορικό κέντρο και τη βόρεια Καλαμάτα.