Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 13:55

Σαββατοκύριακο με δράσεις για το Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Σαββατοκύριακο με δράσεις για το Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

Δράσεις συμμετοχικού σχεδιασμού θα γεμίσουν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο, καλώντας παιδιά, οικογένειες και επισκέπτες να φανταστούν πως θα ήθελαν το Πάρκο, να καταγράψουν τί τους αρέσει, τί θα άλλαζαν και να προτείνουν τις δικές τους ιδέες.

Στόχος αυτών των δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και των αρχιτεκτόνων Άγγελου Χρόνη, Ανδρονίκης Παππά και της συμβούλου νεολαίας Αμέρισσας Γιαννούλη είναι η συνδιαμόρφωση χώρων που θα είναι οικολογικά βιώσιμοι, συμπεριληπτικοί και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. «Ένα πάρκο που σχεδιάζεται από και για την κοινότητα μπορεί να αποτελέσει έναν ζωντανό χώρο αναψυχής, κοινωνικοποίησης και ευεξίας, που θα ωφελήσει τόσο την Καλαμάτα όσο και όλους τους πολίτες μας» τονίζεται από τους διοργανωτές. Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την επιμέλεια και συνεργασία της ομάδας του Μission και της εθελοντικής ομάδας διοργάνωσης, καθώς η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης Mission, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030». Η αρχή γίνεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή με μια σειρά από δράσεις συμμετοχικού σχεδιασμού και παιχνιδιού στον χώρο του πατινάζ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-Περίπατος με την κοινότητα στο πάρκο: 11 π.μ.-3 μ.μ. και 5 μ.μ.-8 μ.μ. το Σάββατο, 10 π.μ.-11.30 π.μ. την Κυριακή.
-Συμμετοχική χαρτογράφηση: 11 π.μ.-3 μ.μ. και 5 μ.μ.-8 μ.μ. το Σάββατο, 10 π.μ.-11.30 π.μ. την Κυριακή.
-Χάρτης και βίντεο αναμνήσεων: 11 π.μ.-3 μ.μ. και 5 μ.μ.-8 μ.μ. το Σάββατο, 10 π.μ.-11.30 π.μ. την Κυριακή.
-Σχεδιασμός και έκθεση δημιουργικών ιδεών παιδιών: 11 π.μ.-3 μ.μ. και 5 μ.μ.-8 μ.μ. το Σάββατο, 10 π.μ.-11.30 π.μ. την Κυριακή.
-Παιχνίδια στο Πάρκο. Μουσικές Καρέκλες, Κυνήγι χαμένου θησαυρού και άλλα παιχνίδια, Πατινάζ, 11 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή.
Παράλληλα, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας UrbanGreen στο Πατιναζ θα εγκατασταθεί μια Μπάλα μουσικής/αφήγησης, ένα πρωτότυπο, διαδραστικό ακουστικό μέσο παιχνιδιού και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και ομάδες κοινού που είναι εύκολα προσβάσιμο και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.