Χθες, ανήμερα της εορτής της Αγ. Μαρίνας τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης επισκέφτηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Ιάκωβο Περρωτή και Γιάννη Δούβα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας περιηγήθηκε στους χώρους της κατασκήνωσης, συνομίλησε με τα παιδιά και το προσωπικό, και διαπίστωσε την άριστη λειτουργία της δομής, η οποία φέτος υποδέχεται τους παραθεριστές της στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της.
Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε την Τρίτη 15 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός πλούσιου καλοκαιρινού προγράμματος. Η Αγία Μαρίνα, χτισμένη μέσα σε μια μαγευτική ελατόφυτη περιοχή του Ταϋγέτου, υποδέχεται φέτος παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους σε συνολικά πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, με τη φροντίδα και την εποπτεία του Δήμου Καλαμάτας. Κατά την επίσκεψή του, ο Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι τα χαμόγελα των παιδιών που ήδη φιλοξενούνται στην κατασκήνωση. Συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν στα παιδιά όμορφες εμπειρίες, ασφάλεια και διασκέδαση». Ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε, επίσης, στα παιδιά να περάσουν αξέχαστες στιγμές, να δημιουργήσουν φιλίες και να γεμίσουν το καλοκαίρι τους με παιχνίδι, χαρά και δημιουργία. Η φετινή σεζόν βρίσκει την κατασκήνωση πλήρως προετοιμασμένη, καθώς είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των υποδομών από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου. Όπως τονίζεται από το Δήμο Καλαμάτας, το αποτέλεσμα είναι μια κατασκήνωση που προσφέρει ένα ασφαλές, φιλόξενο και φυσικά πανέμορφο περιβάλλον, ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές παιδιών και ηλικιωμένων.
ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
Ξεχωριστή θέση στον χώρο της κατασκήνωσης κατέχει ένα μικρό αλλά σπουδαίο «μουσείο αναμνήσεων» που φιλοξενεί παλαιά αντικείμενα και είδη της κατασκήνωσης, μερικά εκ των οποίων χρονολογούνται σχεδόν 70 χρόνια πίσω. Από παλιά σκεύη μαγειρείου και ξύλινα ντουλάπια, μέχρι φωτογραφίες, ημερολόγια και χειρόγραφες λίστες δραστηριοτήτων, ο χώρος αυτός λειτουργεί ως πολύτιμο αποθετήριο ιστορίας. Σκοπός του είναι να «θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι», κρατώντας ζωντανή την παράδοση και την πορεία της κατασκήνωσης μέσα στο χρόνο.