Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 08:08

Μειοψηφίες κατά Νίκα για ψηφοθηρία στο Παντοπωλείο

Γράφτηκε από τον

Το δήμαρχο Παναγιώτης Νίκα, για άκρατη ψηφοθηρία στη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλαμάτας, κατήγγειλαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μειοψηφίες. Και όπως ανακοινώθηκε, απέσυραν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Παντοπωλείου τα 3 άτομα που είχαν προτείνει.

Οι μειοψηφίες ζήτησαν το θέμα του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά ο δήμαρχος το απέρριψε και τους προέτρεψε να το φέρουν ως θέμα ημερήσιας διάταξης, με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μετά και την απόρριψη αυτή, ύστερα και από κείνη της ονομαστικής ψηφοφορίας για τα 48 στρέμματα του Κορδία, οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία των μειοψηφιών, «το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλαμάτας αποδομείται. Ολο και περισσότερο παρατηρείται, ανοιχτά ή καλυμμένα, η παρέμβαση του δημάρχου και των αντιδημάρχων».

Οι μειοψηφίες κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, πως «ο δήμαρχος όρισε στη Συντονιστική Επιτροπή του Παντοπωλείου άτομα μόνο φιλικά προσκείμενα στο πρόσωπό του, σε αντίθεση με το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Με παρέμβασή του ορίστηκε ως επικεφαλής πρόσωπο που τυχαίνει να είναι συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου με αρμοδιότητες επί των κοινωνικών θεμάτων και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Αντικατέστησε την επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείτο κυρίως από εθελοντές, από 3 υπαλλήλους. Από τα 5 άτομα που προσελήφθησαν μέσω του ΕΠΕΚΑ και του ΕΣΠΑ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Παντοπωλείο, μόνο οι 2 απασχολούνται σ’ αυτό και μάλιστα όχι κάθε μέρα. Πρόσφατα με απαίτηση αντιδημάρχου μετακινήθηκε η μία υπάλληλος από το Παντοπωλείο στα γραφεία του ΕΠΕΚΑ».

Αρνούμενος τη συζήτηση ο κ. Νίκας ανέφερε πως «δε θα υπάρξει ουδεμία απάντηση. Το μόνο που δε ζητήθηκε ήταν η σταύρωση του δημάρχου. Οποιος θέλει να εντάξει θέμα στην ημερήσια διάταξη, να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Υπάρχουν οι νόμοι της Πολιτείας. Να υποβληθεί το σχετικό αίτημα, όπως ορίζουν οι νόμοι και να συζητηθεί το θέμα».

 

Γ.Σ.