Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014 14:51

Απολογισμός Μπάμη για το Δήμο Οιχαλίας με συναίσθημα

Απολογισμός Μπάμη για το Δήμο Οιχαλίας με συναίσθημα

Λίγες ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα καλαίσθητο έντυπο με τον απολογισμό του αποσυρθέντος δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη. Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος έχει βάλει πολύ συναίσθημα, κάτι που δικαιολογεί και την εκούσια αποχώρησή του από την διεκδίκηση του δήμου για δεύτερη φορά. Αξίζει να το διαβάσετε:

 

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Κατά τον Ομηρο, "πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω", αλλά τούτο το ταξίδι στη γενέθλια πατρίδα δεν θα το ξεχάσω σ’ όλη μου την ζωή. Μόνη μου φιλοδοξία ήταν και μόνη θα είναι για πάντα, η προσφορά στη γη των προγόνων μου.

Μετά τις νικητήριες δημοτικές εκλογές 2010, ανέλαβα έναν δήμο νέο, άθροισμα πέντε μικρότερων, ελλειμματικό, αδύναμο, άνευρο, προβληματικό, χωρίς ομοιογένεια, με διοικητικό προσωπικό λιγοστό, με πολιτικό προσωπικό περίεργα απαιτητικό, με δημότες ανυπόμονους και καχύποπτους ως επί το πλείστον και μια πρωτόγνωρη εθνική, οικονομική και κοινωνική κρίση, που δεν είχαμε ξαναδεί στις μέρες μας τέτοια.

Με αυτές τις συνθήκες πορευτήκαμε μέχρι σήμερα, με πολύ πόνο και πολύ κόπο, για να κρατήσουμε το νέο δήμο όρθιο. Κάναμε σημαντικό έργο, κυρίως στον οικονομικό τομέα, ξεχρεώνοντας το έλλειμμα που παραλάβαμε, στον κοινωνικό τομέα στηρίζοντας τις ευαίσθητες ηλικίες, στον αναπτυξιακό τομέα με μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται ή είναι δημοπρατημένα μετά από μεγάλο κόπο και χρόνο, στην προστασία του περιβάλλοντος κόντρα στη δαιδαλώδη νομοθεσία και στα μεγάλα συμφέροντα, στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και συλλογικών οργάνων του δήμου κόντρα στις ξεπερασμένες νοοτροπίες και στους προσωπικούς εκβιασμούς εκλεγμένων συμβούλων, στον πολιτισμό σεβόμενοι την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στον αθλητισμό για τη νέα γενιά, στην καθημερινότητα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση και με τις σημαντικές προσωπικές γνωριμίες προσδώσαμε κύρος και σεβασμό στον δήμο μας.

Σαν πλειοψηφούσα παράταξη πληγωθήκαμε τις περισσότερες φορές εκ των έσω, αλλά αντέξαμε. Τα αντιδεοντολογικά παιχνίδια της μειοψηφίας τα καταλάβαμε αλλά δεν κατανοήσαμε την μικροψυχία, γιατί κατά τον Δημόκριτο, "τας μεν πόλεις αναθήμασι, τας δε ψυχάς μαθήμασι δει κοσμείν".

Είμαστε υπερήφανοι γιατί δείξαμε τον πολιτικό πολιτισμό μας, γιατί χαράξαμε νέες κατευθύνσεις, γιατί αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα με παρρησία, γιατί μιλήσαμε απλά, γιατί σπαταλήσαμε την προσωπική μας επιρροή για τον δήμο και τους δημότες, γιατί δεν σταματήσαμε να ματώνουμε γι’ αυτό τον άγιο τόπο της γενέθλιας πατρίδας.

Δεν θέλαμε να γίνουμε μικροί πολιτικοί ήρωες στο τοπικό στερέωμα, αλλά μεγάλοι εθελοντές στην υπηρεσία του κόσμου της υπέροχης πατρίδας των παιδικών μας χρόνων.

Σας παρουσιάζω τον απολογισμό του δημοτικού έργου μας 2011 - 2014, ευχαριστώντας τους συνεργάτες πολιτικούς και υπαλλήλους, την οικογένειά μου, κυρίως όμως τους απλούς ανθρώπους για την ζεστασιά τους, την αγάπη τους, την ανοιχτή αγκαλιά τους, τον καλό τους λόγο.

 

Ο δήμαρχος Οιχαλίας

Φίλιππος Παν. Μπάμης

 

Μάιος 2014»