Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 13:42

Καπνίζει η παλιά χωματερή στην Πύλο

Γράφτηκε από τον
Καπνίζει η παλιά χωματερή στην Πύλο

Ο καπνός στην παλιά χωματερή της Πύλου από την περασμένη Παρασκευή επανέφερε και πάλι στην επικαιρότητα το σοβαρό πρόβλημα με τα δεματοποιημένα σκουπίδια στον Αγιο Νικόλαο που έχουν κατακλύσει το χώρο, αλλά δε μεταφέρονται για επεξεργασία και για απελευθέρωση χώρου, προκειμένου να συνεχιστεί η δεματοποίηση.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης επισημαίνει την ευθύνη και την αδιαφορία της Περιφέρειας για τη μεταφορά των δεμάτων.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για την κάπνα που βγαίνει από τη χωματερή στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου, από την Παρασκευή, δεχθήκαμε διαμαρτυρίες από πολίτες της περιοχής, που επέκριναν τη δημοτική αρχή. 

Ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης, στον οποίο απευθυνθήκαμε, είπε στην "Ε" ότι «είναι η παλιά χωμένη χωματερή, ο κλειστός ΧΑΔΑ του δήμου. Δεν έχει φωτιά, αλλά καπνίζει και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με χώμα, που ρίχνουμε». Τόνισε ότι «ο δεματοποιητής δεν έχει χαλάσει, αλλά έχει σταματήσει να δουλεύει εδώ και καιρό, γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος για τα δέματα των σκουπιδιών« και σημείωσε: «Εχω ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -καθώς αυτή είναι αρμόδια- με έγγραφά μου, το τελευταίο μάλιστα πριν από τη φωτιά που έκαψε 200 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή, να απομακρυνθούν τα δέματα, αλλά δεν έχω πάρει καμία απάντηση, κανένα ενδιαφέρον. Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να πάρει τα δέματα ή να μου δώσει άδεια και να μου πει πού να τα πάω. Αν λειτουργούσε η ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας, θα πήγαινα εκεί τα δέματα». 

Ο κ. Καφαντάρης ανέφερε πως «φυλάσσεται ο χώρος και έχει σύστημα κατάσβεσης με δεξαμενή νερού» και παρατήρησε: «Εχω κάνει αυτά που ορίζει ο νόμος. Εκλεισα τους ΧΑΔΑ και λειτούργησα το δεματοποιητή, όπως είχε ζητήσει η Πολιτεία».

Τέλος, ο δήμαρχος μας επιβεβαίωσε ότι ο δήμος έχει έγκριση για πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης, κομποστοποίηση και ανακύκλωση, όπως ο Δήμος Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα. Για να δοθεί λύση παρατήρησε ότι «θα κληθεί άμεσα ο ανάδοχος για να το λειτουργήσουμε για 90 ημέρες σε πρώτη φάση και για περισσότερο, αν χρειαστεί, μέχρι να λειτουργήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER