Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 22:05

600.000 ευρώ λειτουργικό χρέος άφησε ο Δράκος

Γράφτηκε από την

Χρέος 600.000 ευρώ (!) από τη Νομαρχία Μεσσηνίας (υπό τη διοίκηση Δράκου), στις λειτουργικές δαπάνες, βρήκε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης. Κι εκτιμά πως θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο αυτό που σχετίζεται με την υλοποίηση των έργων. Ξεκάθαρη εικόνα γι’ αυτό θα υπάρξει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Το έλλειμμα αφορά ενοίκια, καύσιμα, γραφική ύλη, καθαριότητα, τηλέφωνα και ρεύμα. Ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το χρέος και τόνισε πως «θα πρέπει να προσέχουμε και το ευρώ». Και όλα αυτά ενώ η χρηματοδότηση από την Πολιτεία για τα λειτουργικά έχει πέσει φέτος στις 140.000 ευρώ το μήνα (πέρσι ήταν 176.000 και μέχρι το 2009 230-240.000 ευρώ).
Στα πλαίσια της περιστολής των δαπανών ο αντιπεριφερειάρχης θα προτείνει στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να επιστρέψουν στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις οποίες δαπανώνται σήμερα για ενοίκια στο κτήριο του ΟΤΕ 6.000 ευρώ το μήνα. Επίσης, με επιστολή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο κ. Μαλαπάνης θα το ενημερώσει πως πρόκειται να σταματήσει η ενοικίαση της Σχολής Παπαφλέσσα (Κρήτης και Φαρών), όπου στεγάζονται το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι, για τα οποία το κόστος είναι 4.000 ευρώ το μήνα. Το Εσπερινό θα πάει σε σχολείο της πόλης και το Ειδικό στο νέο του κτήριο, στα Ακοβίτικα, δίπλα στην Αγία Κυριακή. Με τις κινήσεις αυτές θα εξοικονομηθούν 10.000 ευρώ το μήνα.
Ο κ. Μαλαπάνης επιβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα θα πάρει το 2ο, 3ο, 4ο και 5ο όροφο του Διοικητηρίου, ενώ η Διεύθυνση Υγείας θα παραμείνει στο ισόγειο. Οπότε στο Δήμο Καλαμάτας απομένει ο 1ος όροφος και θα προταθεί εκεί να στεγάσει κάποια υπηρεσία του (την Πολεοδομία προφανώς).
Γ.Σ.


NEWSLETTER