Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 16:55

Στ. Αναστασόπουλος: Να μην καταργηθεί το Γραφείο ΕΛΤΑ στο Χατζή

Γράφτηκε από την

Οπως γνωρίζετε η Δημοτική  Αρχή του Δήμου Μεσσήνης είναι αντίθετη με την κατάργηση του Γραφείου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στην τοπική κοινότητα Χατζή, έδρα της δημοτικής ενότητας Βουφράδος του Δήμου μας.
Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, γιατί ποτέ δεν συζητήθηκε το θέμα και δεν ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις.
Η ενέργεια αυτή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω ερημοποίηση της περιφέρειας και θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στους κατοίκους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και ηλικιωμένοι και οι περισσότερες οικονομικές συναλλαγές τους πραγματοποιούνται από το συγκεκριμένο γραφείο. Συγκεκριμένα το γραφείο ΕΛΤΑ της τοπικής κοινότητας Χατζή αποδίδει συντάξεις, εισπράττει λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ και διακινεί την αλληλογραφία όχι μόνο της δημοτικής ενότητας Βουφράδος, αλλά εξυπηρετεί και ορισμένα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Πεταλιδίου, Αριστομένους, Χιλιοχωρίων & Παπαφλέσσα.
Για τους ως άνω λόγους και με δεδομένο  ότι ο Δήμος μας δεν δέχεται την κατάργηση και περιθωριοποίηση της περιοχής, παρακαλούμε να επανεξετάσετε τη δυνατότητα παραμονής του γραφείου, διότι εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος

Στάθης Αναστασόπουλος