Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:24

Κατάρτιση επιχειρησιακού προγράμματος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Τη συμμετοχή των δημοτών του, μέσω του Διαδικτύου, στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου για το χρονικό διάστημα 2015 - 2019 επιδιώκει ο Δήμος Μεσσήνης, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση.


Από χθες ήδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ξεκινήσει η σχετική διαβούλευση με όλους τους φορείς και δημότες, με την ανάρτηση του σχετικού ερωτηματολογίου στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου (www.messini.gr). Μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.
Οι πολίτες, συνεχίζει η ανακοίνωση, «μπορούν και αυτοί να συμμετέχουν στη κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, να επισημάνουν και να προτείνουν δράσεις που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν το δήμο. Τα στοιχεία που θα συλλεγούν θα χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωση των δράσεων του Δήμου Μεσσήνης σε 6 βασικούς άξονες που είναι, α) Υποδομές, β) Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, γ) Ανάπτυξη δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, δ) Κοινωνική πολιτική - Υγεία - Παιδεία - Πολιτισμός και Αθλητισμός, ε) Εσωτερική ανάπτυξη του δήμου και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στ) Συνεργασίες».
Προστίθεται ακόμα ότι «ο δήμος έχει ζητήσει τις απόψεις των Τοπικών Συμβούλιων κάθε Τοπικής Κοινότητας και συγκεκριμένα προτάσεις σχετικά με τον πενταετή σχεδιασμό αναφορικά με τις Τ.Κ. σε επίπεδο υποδομών και δράσεων. Ζήτησε επίσης τις απόψεις  των διευθυντών -προϊσταμένων, προκειμένου να αξιολογήσουν και να υποβάλλουν και αυτοί προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του δήμου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες».