Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 16:37

Μάκαρης: "Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να αγωνίζομαι"

Γράφτηκε από την
Μάκαρης: "Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να αγωνίζομαι"

Ανακοίνωση - μήνυμα με αφορμή το γεγονός, ότι δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" Μανώλης Μάκαρης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Φίλες και φίλοι,

    Έως σήμερα μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες, όνειρα, ελπίδες. Και καθώς τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιήσαμε ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα, συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες. Έτσι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πολλές μάχες και αυτό ακριβώς μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Μέσα στην αφόρητη δυσκολία του σήμερα, η απόφαση είναι μια: να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Να συστρατευτούμε  στην κοινή προσπάθεια να δώσουμε όραμα και προοπτική σε αυτόν τον τόπο. Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση, που δικαίως μας διακατέχει, σε δύναμη δημιουργίας και δημοκρατίας. Να αφήσουμε πίσω τον μνημονιακό χειμώνα και να φέρουμε την πραγματική άνοιξη.

    Τούτη δω την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, βαδίζοντας προς τις κάλπες, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τελικά δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, παρά τις προτάσεις  που δέχτηκα από πολιτικά κόμματα και παρά την τιμητική πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να συνεχίσω να προσφέρω από το μετερίζι που πρόσφατα με την ψήφο τους μου εμπιστεύτηκαν οι δημότες της  Καλαμάτας, αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Έχετε αντιληφθεί, πως δεν είμαι άνθρωπος που φυγομαχεί, όσες και να είναι οι δυσκολίες. Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να αγωνίζομαι. Ανέκαθεν είχα το θάρρος να διατυπώνω την πολιτική μου άποψη και να την υπερασπίζομαι. Πάντα είχα την τόλμη να  αγωνίζομαι για την επιτυχία στόχων που αφορούν  το κοινό καλό. Για να επιτευχθεί αυτό όμως χρειάζεται να ξεφύγουμε  από τις "αγκυλώσεις". Να παραμερίσουμε τις κατεστημένες αντιλήψεις που δεν μπορούν να σταθμίσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες της. Να αφήσουμε στην άκρη τη νοοτροπία του παρελθόντος, για να υπάρξει ένας νέος τρόπος συνεννόησης, που θα οδηγήσει στο "χτίσιμο" μεγαλύτερων δυνατών συνθέσεων και συναινέσεων, για όλα εκείνα τα προβλήματα και τις ανάγκες που μας ενώνουν. 

  Σημαντικό δεν είναι ποια θέση διοίκησης κατέχεις, αλλά πόσο ωφέλιμος είσαι για τη κοινωνία. Άλλωστε δεν αφήνουμε πίσω μας τις θέσεις και τα αξιώματα, αλλά τον απόηχο των πράξεών μας και αυτό θα πρέπει να το έχουμε ως οδηγό μας. Αυτή είναι η δική μου κατευθυντήρια αρχή και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ".


NEWSLETTER