Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 16:46

Δημοπρασία για αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ

Γράφτηκε από την

Δημοπρασία για την αναβάθμιση του ιπποδρομίου, ουσιαστικά για τη δημιουργία χώρου ιππασίας, στο Πλατύ, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο. Επελέγη μετά από αίτημα της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Φιλίπππων, καθώς οι ιπποδρομίες - έθιμο ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στο Πλατύ αποτελούν τη σημαντικότερη εκδήλωση στην περιοχή.
Σύμφωνα με τη μελέτη σε χώρο που ανήκει στο δήμο, δίπλα στον αγροτικό δρόμο - ιππόδρομο στο χωριό, ο οποίος είχε αγοραστεί από το Δήμο Αρφαρών, προβλέπεται κατασκευή: Χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, της κεντρικής εισόδου στο χώρο - ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, καθώς και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου η καθεμία.