Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 16:55

Η "Δημοτική Ενωση" καταγγέλλει συνάντηση για τα σκουπίδια

Η "Δημοτική Ενωση" καταγγέλλει συνάντηση για τα σκουπίδια

Την έλλειψη συντονισμού στους κόλπους της δημοτικής αρχής, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών, κατήγγειλε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Αφορμή στάθηκε μια «μυστική» συνάντηση που έγινε στην Ανδρούσα, υπό την προεδρία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τη Δημοτική Ενότητα Νίκου Χονδρού. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την περιοχή κάλεσε τους προέδρους των χωριών για να τους πει πως στη χωματερή της Ανδρούσας μπορεί να γίνει η προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών ολόκληρου του δήμου. Μάλιστα η «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης» έβγαλε και σχετική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων καλεί την δημοτική αρχή «να προχωρήσει στην λύση του προβλήματος μέσα από συναινετικές διαδικασίες διαβούλευσης και να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα, που απαιτείται, στις όποιες ανακοινώσεις γίνονται προς τους πολίτες». 

Ο δήμαρχος Γ. Τσώνης απάντησε ότι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Ανδρούσας κάλεσε με δική του πρωτοβουλία τους προέδρους των χωριών. Ενώ σκοπός της συνάντησης ήταν να τους ενημερώσει για την πιθανότητα να πηγαίνουν τα σκουπίδια στην Ανδρούσα και ποια θα είναι τα ανταποδοτικά οφέλη εφόσον προκριθεί η πρότασή του. Ο ίδιος ο Ν. Χονδρός σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε την απειρία του στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων και αποδέχτηκε πως η πρωτοβουλία ήταν δική του. Πάντως η μείζονα μειοψηφία τα χαρακτήρισε αυτά δικαιολογίες και δήλωσε ότι δεν πείστηκε από την εξήγηση που έδωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. 

Ν.Κ.