Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 08:29

"Ωρολογιακή βόμβα" στο Δήμο Καλαμάτας: 2,5 εκ. ευρώ οφειλές από εισφορά σε χρήμα

Και οι δήμοι υπάχθηκαν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις με το νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας". Τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έκαναν δεκτό σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να ρυθμιστούν και να πληρωθούν οφειλές συνολικού ύψους 2,5 εκ. ευρώ περίπου, τα 2 εκ. από τη Βασ. Γεωργίου, που αφορούν οφειλές από εισφορές σε χρήμα. Και αυτό για να μπορέσει, από την πλευρά του, να πληρώσει αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων από το σχέδιο του 1905.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, στη ρύθμιση εντάσσονται όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους της χώρας και μπορούν να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα των προς ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης, αρμόδιος για τα οικονομικά, ενημέρωσε ότι ο δήμος καλείται να πληρώσει 2,5 εκ. ευρώ αποζημιώσεις σε δημότες - ιδιοκτήτες για κοινόχρηστους χώρους από το σχέδιο πόλης του 1905. Χαρακτήρισε αυτό το ζήτημα "ωρολογιακή βόμβα" και μίλησε για κίνδυνο να εξανεμιστεί το ταμειακό υπόλοιπο. Γι’ αυτό κάλεσε, επισημαίνοντας πως είναι η τελευταία ευκαιρία, τους ιδιοκτήτες που χρωστούν στο Δήμο, «να ρυθμίσουν και να πληρώσουν με αρκετές δόσεις την οφειλή τους, για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε». Απηύθυνε έκκληση στους οφειλέτες να το κάνουν, «πριν προχωρήσουμε στην αναγκαστική είσπραξη».
Γ.Σ.