Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 13:15

Δήμος Μεσσήνης: Ζύγιση απορριμμάτων για εγκατάσταση δεματοποιητή

Τη ζύγιση των απορριμματοφόρων του ξεκινά ο Δήμος Μεσσήνης με σκοπό να μετρήσει πόσος όγκος σκουπιδιών παράγεται στο δήμο και να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προσωρινή διαχείριση.

Αύριο μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα καλείται να αποδεχτεί τη χρηματοδότηση του 1,5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσό, όπως είναι γνωστό, θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση δεματοποιητή και την αγορά ενός press container. Για την εγκατάσταση του δεματοποιητή, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή θα ψάξει οικόπεδο για να νοικιάσει από ιδιώτη, για δύο χρόνια. Κύκλοι μέσα από την δημοτική αρχή επισημαίνουν ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν, για να ξεκινήσει ο δήμος να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του. Πρώτα όμως θα πρέπει να ξέρουν πόσοι τόνοι σκουπίδια παράγονται και σημειώνουν ότι η περίοδος του Πάσχα δεν επιλέχτηκε τυχαία, αλλά ήθελαν να έχουν κατέβει και επισκέπτες. Ετσι θα έχουν μια πιο ακριβή καταγραφή του όγκου που παράγεται, γιατί πολλές περιοχές του δήμου αυξάνουν τον πληθυσμό τους ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ίδιοι άνθρωποι υπόσχονται δε ότι κανένας αιφνιδιασμός δεν θα υπάρξει για τις τοπικές κοινωνίες, όσον αφορά το χώρο όπου θα μεταφέρονται τα σκουπίδια και θα δεματοποιούνται.

Αναφορικά με την ζύγιση του όγκου των σκουπιδιών, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης πήρε απόφαση να αναθέσει σε ιδιώτη το ζύγισμα των απορριμματοφόρων για περίπου ένα μήνα. Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι 10 αυτοκίνητα αφού έχουν γεμίσει σκουπίδια θα ζυγίζονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο. Η πληρωμή της ιδιωτικής επιχείρησης θα γίνει αφού κατατεθεί το εξοφλητικό τιμολόγιο και τα σχετικά δικαιολογητικά, και η αμοιβή ανέρχεται σε 999 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. 

Ν.Κ.