Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 18:43

Σύσκεψη μετά το Πάσχα για τη λειτουργία της Μπιρμπίτας

Σύσκεψη μετά το Πάσχα για τη λειτουργία της Μπιρμπίτας

Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα, σχετικά με τη λειτουργία της Μπιρμπίτας. Αυτό ανακοινώθηκε χθες στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό να διοργανωθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα τις επισκευές στην Μπιρμπίτα, την κατεδάφιση του παράνομου και αυθαίρετου οικισμού τσιγγάνων πίσω από το Πολυκλαδικό, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και τη μετεγκατάστασή τους στην Μπιρμπίτα. 

Ακόμα, ο κ. Νίκας έθεσε στον υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας κατά το φετινό καλοκαίρι της κατασκήνωσης στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου και την παροχή της αναγκαίας χρηματοδότησης. Αναφέρθηκε στις ζημιές εξαιτίας της παρατεταμένης κακοκαιρίας στις υποδομές της κατασκήνωσης, τις οποίες επισκευάζει ο δήμος και ζήτησε τη συνεισφορά του υπουργείου στην κάλυψη των εξόδων. Ο δήμαρχος επεσήμανε πως η κατασκήνωση, εκτός από παιδιά, φιλοξενεί ΑμεΑ, ηλικιωμένους και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Γ. ΔΕΔΕ

Αργότερα, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος συναντήθηκε με το γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε. Ο κ. Νίκας έθεσε σειρά θεμάτων, με κύριο τη δημοπράτηση έργων διαχείρισης ομβρίων στην περιοχή από τη Θουρία μέχρι την Καλαμάτα (Νέδοντα), καθώς και το χαρακτηρισμό της Νέας Εισόδου ως δημοτικής οδού και άλλα ζητήματα, που είχαν κατά το παρελθόν απασχολήσει το Δήμο Καλαμάτας και το υπουργείο Υποδομών.