Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 08:32

Τραπεζοκαθίσματα σε εξέδρα ώστε να μην πατάει ο κόσμος στην άμμο

Τραπεζοκαθίσματα σε εξέδρα ώστε να μην πατάει ο κόσμος στην άμμο

Τραπεζοκαθίσματα στην παραλία της Καλαμάτας με πλάκες και σανίδες, χωρίς τσιμέντο, με διάδρομο προς τη θάλασσα μεταξύ των καταστημάτων και με την απόσταση που πρέπει από την ακροθαλασσιά.

Αυτή είναι η πολιτική του Δήμου Καλαμάτας για το καλοκαίρι, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας και συμφώνησε με εκπροσώπους των επαγγελματιών σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, για τη χρήση του αιγιαλού.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να κάνουν αίτηση προς το δήμο για την παραχώρηση χρήσης χώρου στον αιγιαλό, ενώ ανέφερε πως η τροποποιητική ΚΥΑ είναι βελτιωμένη, αλλά έχει κενά. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «ως δήμος είμαστε υπέρ των κινητών στοιχείων (πλάκες, ξύλινα στοιχεία, χωρίς υλικό συναρμογής), ώστε ο κόσμος να μην πατάει στην άμμο». Τάχθηκε κατά των μόνιμων κατασκευών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γκρεμιστούν τα στοιχεία από τσιμέντο και «αν δεν μπορεί να το κάνει το Δημόσιο, να εξουσιοδοτηθεί ο δήμος για να το κάνει». Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ό,τι κατασκευές είναι παράνομες, μόνιμες, τσιμέντο και τοιχία, πρέπει να κατεδαφιστούν. Ο αιγιαλός είναι κτήμα του λαού, δεν είναι αυλή. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει». Επέκρινε το γεγονός «να δίνουμε ένα χώρο 150 τ.μ. και ο άλλος να καταλαμβάνει 500, να κλείνει το διάδρομο και να βάζει τραπεζοκαθίσματα μέσα στη θάλασσα. Να μην μπορεί ο κόσμος να κατέβει στη θάλασσα, να ξαπλώσει στην ακτή αν δεν έχει χρήματα». Εκτίμησε πως «όταν φθάνουμε σε τέτοιες ακρότητες για το κέρδος, έρχεται η κυβέρνηση με μια απόφαση. Αλλά όταν πονάει το κεφάλι, δεν το κόβουμε, δεν μπορούμε να συντρίψουμε επαγγελματικά ολόκληρη την παραλιακή ζώνη».

Κλείνοντας, παρατήρησε: «Γι’ αυτό ζητάμε εφαρμογή του νόμου. Να δουλέψουν τα μαγαζιά τηρώντας τη νομιμότητα, να έχουν το χώρο που θα τους δώσουμε, χωρίς να κάνουν μόνιμες κατασκευές και να αφήνουν τα 5 - 6 μέτρα από τη θάλασσα».

Γ.Σ.