Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 20:38

Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο για την εγγραφή σεναρίων στην Αρχαία Μεσσήνη

Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο για την εγγραφή σεναρίων στην Αρχαία Μεσσήνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εργαστήριο για τη συγγραφή εκπαιδευτικών σεναρίων σχετικά με το Θέατρο, την Αγορά, το Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή από το Δήμο Μεσσήνης.  

Το εργαστήριο διοργανώθηκε στo πλαίσιο του «4ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη» (Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση», «Δράσεις για τον πολιτισμό στην εκπαίδευση», Δράση 2: Ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα του πολιτισμού και δημιουργία αντίστοιχου εκπαιδευτικού υλικού). Σκοπός του ήταν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν να φτιάξουν σενάρια τα οποία θα αναρτηθούν σε ειδικό ιστότοπο και θα είναι προσβάσιμα από το σύνολο των εκπαιδευτικών για χρήση.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, αφού παρακολούθησαν τις εισηγήσεις από τους συντονιστές Νίκο Φουσιάνη για την Αγορά, Γιώργου Μουνδρουλέα και Μηνά Αλεξιάδη για τη μουσική, περιηγήθηκαν στο χώρο από την αρχαιολόγο Εύη Λαμπροπούλου. Στη συνέχεια παρουσίασαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και οργανώθηκαν σε ομάδες εργασίας για τα σενάρια.

Οι εκπαιδευτικοί στο τέλος πήραν βεβαιώσεις συμμετοχής από τους αντιδημάρχους του Δήμου Μεσσήνης Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο (πολιτισμού) και Αναστάσιο Τσερπέ (παιδείας).