Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 18:22

Πιάνουν δουλειά οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Καλαμάτα

Σε 5 - 10 ημέρες θα είναι έτοιμοι οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Καλαμάτα.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, μετά την ενημερωτική και τη συνάντηση καλωσορίσματος που είχε μαζί τους. «Ανέλαβαν παρότι δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ. Τους χρηματοδοτεί ο Δήμος Καλαμάτας από τις 11 του μήνα», είπε ο δήμαρχος κι εξέφρασε την ελπίδα να δώσει η κυβέρνηση τα χρήματα για την πληρωμή τους.

Ο κ. Νίκας πληροφόρησε ότι «πήραν οδηγίες να φροντίσουν για την ενημέρωσή τους, για τα νέα δεδομένα». Κι εξήγησε πως τους ζήτησε να ενημερωθούν για το πάρκινγκ του Νέδοντα και την ελεγχόμενη στάθμευση, τη στάθμευση στις ράμπες και να δουν τη συμπεριφορά των καταστηματαρχών σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους.

Επανέλαβε πως διευθυντής της υπηρεσίας θα είναι ο Γιώργος Πετρόπουλος, ο οποίος θα συντονίζει το Τμήμα Ελέγχου και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας δεν σβήνει κλήσεις. Κατά 99% η κλήση δεν σβήνεται και πρέπει να πληρωθεί. Να σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους που επιτρέπεται».

Για τους σχολικούς φύλακες που επιστρέφουν και αυτοί στη δουλειά τους, είπε πως «οι διοικητικές ρυθμίσεις θα γίνουν κεντρικά από το υπουργείο. Η κατεύθυνση είναι να δουλεύουν σε ώρες που δεν είναι ανοιχτά τα σχολεία, απόγευμα και βράδυ».

 

Γ.Σ.