Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 21:19

Συνάντηση Αναστασόπουλου με αντιπροσωπεία καλλιεργητών

Συνάντηση Αναστασόπουλου με αντιπροσωπεία καλλιεργητών

Σήμερα επισκέφτηκε το Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο αντιπροσωπεία καλλιεργητών των Τοπικών Κοινοτήτων Βαλύρας, Λάμπαινας, Αριστοδημείου και Πλατέως, προκειμένου να του θέσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Ζώνης ΓΟΕΒ Παμίσου, εξαιτίας της μη λειτουργίας του αντλιοστασίου στην περιοχή του Άγιου Φλώρου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τάσος Ηλιόπουλος και ο αντιδήμαρχος υποδομών κ. Σπύρος Κοντοθανάσης.
Οι καλλιεργητές κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέφεραν προς τον Δήμαρχο πως αντιπροσωπεύουν νέους ανθρώπους και υπογράμμισαν: «Ζούμε στον τόπο μας , καλλιεργούμε την γη μας και έχουμε επενδύσει στην Αγροτική παραγωγή και Κτηνοτροφία. Βλέπουμε ότι οι κόποι μας πάνε χαμένοι και θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε τον τόπο και την προσπάθεια μας. Και αυτό γιατί η Πολιτεία αδιαφορεί βάζοντας όλους τους καλλιεργητές στο ίδιο «τσουβάλι» με συνέπεια να τιμωρούνται και αυτοί που πληρώνουν και αυτοί που δεν πληρώνουν».
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος επισήμανε πως κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές, καθώς έχει ασχοληθεί και το γνωρίζει πολύ καλά από την θητεία του τα προηγούμενα χρόνια ως Αντινομάρχης Μεσσηνίας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ως Δήμαρχος δεν έχει αρμοδιότητα, αλλά θα ασκήσει την επιρροή του προς πάσα κατεύθυνση ώστε να επιλυθεί το δύσκολο αυτό θέμα.
Για την ερχόμενη χρονιά ο κ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε στους νέους καλλιεργητές ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεργαζόμενος με όλους τους φορείς για την ίδρυση ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Άνω Ζώνης Παμίσου (δηλαδή του κλειστού αρδευτικού δικτύου).