Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 21:44

Ενημερωτική ημερίδα για την Πολιτική Προστασία στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από την

Την Δευτέρα 9 Μαϊου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεσσήνης.
Η ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο των δημοτών των Δημοτικών Ενοτήτων Αιπείας, Πεταλιδίου και Βουφράδος και θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Πεταλιδίου.
Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Φύκιρης.
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι Υποπυραγοί Παπανικολάου Παναγιώτης, Μπομπόνη Σοφία και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Σκιαδόπουλος με θέματα:
- Πρόληψη δασικών πυρκαγιών
- Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών
- Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρίσεων Δασικών Πυρκαγιών Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας
Παράλληλα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη πυρκαγιών από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης.
Με το πέρας της ενημέρωσης του κόσμου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκπαίδευση από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Εθελοντική Ομάδα Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου των Απανταχού Περαίων  «Η Αγια Σωτήρα».


NEWSLETTER