Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 16:09

Ο Δήμος Οιχαλίας ομόφωνα στηρίζει την υποψηφιότητα KALAMATA:21

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Οιχαλίας ομόφωνα στηρίζει την υποψηφιότητα KALAMATA:21

Και ο Δήμος Οιχαλίας στηρίζει ομόφωνα την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Αντιπροσωπεία του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 παρουσίασε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας το θεσμό και την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Γραφείου Υποψηφιότητας, δηλώνοντας εξ αρχής τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Καλαμάτας. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής του KALAMATA:21, Εκτωρ Τσατσούλης, παρουσίασε τη διαγωνιστική διαδικασία, τα οφέλη του θεσμού και τον προτεινόμενο τρόπο συνεργασίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας. 

Στη συνέχεια, δημοτικοί σύμβουλοι απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με το θεσμό και τις διαδικασίες καθώς δήλωσαν και τη στήριξή τους στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Αδαμόπουλος, έκλεισε λέγοντας ότι ο Δήμος Οιχαλίας είναι ούτως ή άλλως αυτόκλητος συμπαραστάτης στη διεκδίκηση της Καλαμάτας - και σημείωσε ότι μία πιθανή ανάδειξη της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα αναδείκνυε όλη την περιοχή. 

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υποστήριξη της υποψηφιότητας, ο δήμαρχος Αρ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι, ενώ η περιοχή είναι πλούσια σε πολιτιστικά αγαθά, αυτά δεν έχουν αναδειχθεί με τον πρέποντα τρόπο, και ευελπιστεί πως η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα συμβάλει στο σκοπό αυτό. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίασή του και σε συνεργασία με το Γραφείο Υποψηφιότητας θα αποφασίσει για τον τρόπο συμμετοχής του στην υποψηφιότητα. 


NEWSLETTER