Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 08:39

Δήμος Τριφυλίας: Μελέτη για ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτη

Σε ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σχεδιάζει να προχωρήσει ο Δήμος Τριφυλίας, και μάλιστα άμεσα. Για το λόγο αυτό το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η σύνταξη σχετικής μελέτης από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία. 

Εδώ βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη στο δήμο έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη -δηλαδή για την αποκομιδή από ιδιώτες- από την Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας, η οποία όμως δεν είχε γίνει αποδεκτή όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος είναι ότι με τη συγκεκριμένη μελέτη το κόστος της αποκομιδής από ιδιώτες εκτινασσόταν στα ύψη, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις δήμων, όπως είχε πει ο δήμαρχος, το κόστος ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που έβγαζε η μελέτη.

Πάντως τότε είχε ειπωθεί πως η σύνταξη της σχετικής μελέτης θα γινόταν μέσω του ΦΟΣΔΑ, όμως τελικά επιλέχθηκε να γίνει από τις ίδιες υπηρεσίες του δήμου. Μένει να δούμε κατά πόσο η ίδια μελέτη από δύο διαφορετικές υπηρεσίες του ίδιου δήμου θα συμφωνούν μεταξύ τους...

Από εκεί και πέρα, η μελέτη που θα γίνει θα αφορά την αποκομιδή σε όλο το δήμο - και ανάλογα με το κόστος που θα έχει θα αποφασιστεί αν θα εφαρμοστεί από την αρχή σε όλο το δήμο ή τμηματικά.

Κ.Μπ.