Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 19:26

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του αστικού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεκίνησε από χθες το πρωί η σύνδεση της Καλαμάτας με το Νοσοκομείο στον Αντικάλαμο μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά μισή ώρα. Ξεκινούν στις 6.15 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 11.10 το βράδυ. Το λεωφορείο που πάει στο Νοσοκομείο είναι το 2, της γραμμής Ασυλο - Αγία Τριάδα - ΤΕΙ. Η μετεπιβίβαση από το 1 και τις άλλες γραμμές γίνεται στη στάση του Αστικού απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας.

Το εισιτήριο κοστίζει 1,10 ευρώ και είναι ενιαίο. Δηλαδή με το ίδιο εισιτήριο μπαίνει κανείς στο 1, μετεπιβιβάζεται στο 2 και φτάνει στο Νοσοκομείο - και αντιστρόφως.

Κατά την επιστροφή του 2, υπάρχει ανταπόκριση με το 1 στην πλατεία δυτικά του Δημαρχείου. Δηλαδή ο επιβάτης του 2 θα κατεβαίνει στο Δημαρχείο, στην Αρτέμιδος, θα διασχίζει το πάρκο νότια του Αναψυκτηρίου και θα επιβιβάζεται στο 1 στη Νέδοντος, από τη στάση απέναντι από το Δημαρχείο.

Να σημειώσουμε ότι κανονικά πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από και προς το Νοσοκομείο, ώστε πέρα από τους κατοίκους της Καλαμάτας να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της υπόλοιπης Μεσσηνίας, από τη Μεσσήνη, την Πύλο, την Κορώνη κ.λπ.

 

Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ

Γύρω στη 1.15 χθες το μεσημέρι, από τη στάση απέναντι από το Δημαρχείο, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο Νο 2 ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη του Αστικού ΚΤΕΛ, και πήγε στο Νοσοκομείο για να στηρίξει τη σύνδεση.

Σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη για την έγκριση της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας, σημείωσε ότι «είναι σημαντικό για την πόλη και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, οι οποίες νομίζω ότι θα βελτιωθούν μέσα στην πόλη. Και ο κόσμος, μ' αυτά τα λίγα χρήματα, το 1,10 ευρώ, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Στη σκέψη μας είναι ένας σχεδιασμός καλύτερος όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή και χαίρομαι για το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με το ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ, και τους ευχαριστώ γι' αυτό, προφανώς, και του Υπεραστικού. Είναι κάτι που ζητούσε ο κόσμος, όπως ζητεί να πάει η αστική συγκοινωνία και σε άλλες περιοχές. Συνδέεται όμως αυτό με την επάρκεια των λεωφορείων που έχει το Αστικό ΚΤΕΛ, από το είδος των λεωφορείων. Θα δούμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Αυτό το οποίο μετράει είναι το δημόσιο συμφέρον και αυτό έγινε πραγματικότητα».

Ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου εξέφρασε ο Δημήτριος Τσιλίκας.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γιώργος Καλογερόπουλος, αφού ευχαρίστησε για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των πολιτών, επεσήμανε ότι «θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς. Θα είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών».

Κατά την άφιξη του λεωφορείου στο Νοσοκομείο, η διοικητική διευθύντρια του ιδρύματος Γεωργία Λιακέα εξέφρασε ευχαριστίες για τη σύνδεση του Νοσοκομείου με την πόλη της Καλαμάτας μέσω αστικής συγκοινωνίας, «κάτι που ζητούσαν επί χρόνια οι εργαζόμενοι, οι νοσηλευόμενοι και οι επισκέπτες», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας Παναγιώτης Περρωτής εξέφρασε ευχαριστίες και ζήτησε περαιτέρω επέκταση στα όρια της Σπερχογείας, μέχρι το Praktiker.

Γ.Σ.