Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 08:38

"Νίπτει τας χείρας του" ο Νίκας για τον ξυλοδαρμό στον Αρι

"Νίπτει τας χείρας του" ο Νίκας  για τον ξυλοδαρμό στον Αρι

«Για το ζήτημα αυτό, θα αναμείνουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας για την επίθεση και τη χειροδικία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αριος σε δημοτική υπάλληλο, στο δημοτικό κατάστημα του Αρι.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση αυτή ο κ. Νίκας δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή καταδικάζει φαινόμενα επιθετικότητας και, πολύ περισσότερο, φαινόμενα χειροδικίας. Ο,τι συνέβη στον Αρι θα κριθεί από τη δικαιοσύνη. Από διοικητικής πλευράς, τους αιρετούς ελέγχει το υπουργείο Εσωτερικών διά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμος Καλαμάτας απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όλα τα παραστατικά στοιχεία (αναφορά της υπαλλήλου, ιατροδικαστική έκθεση) για τις δικές της ενέργειες.

Η υπάλληλος έκανε αίτηση για απόσπαση και αποσπάσθηκε στη Διεύθυνση Πρόνοιας, ενώ η υπάλληλος της ΔΕ Θουρίας -όπως ζήτησε- δεν θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της ΔΕ Αριος. Για το ζήτημα αυτό, θα αναμείνουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».