Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 15:00

Υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για το Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για το Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Ομορφότερο και πιο ασφαλές θα γίνει το επόμενο διάστημα το Πάρκο των Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε χθες το πρωί ο δήμαρχος Π. Νίκας. Αρκετά πράγματα υποσχέθηκε ακόμη ότι θα γίνουν και σχετικά με τα κατοικίδια αλλά και τα αδέσποτα ζώα στην πόλη. 

Ο δήμαρχος είπε στους δημοσιογράφους πως έχει μπει περίφραξη σε μεγάλο τμήμα του Πάρκου και πως ο δήμος βρίσκεται σε συζητήσεις με εκπροσώπους των ΤΡΕΝΟΣΕ και ΓΕΟΣΕ, ώστε να παραχωρηθούν τρία ακόμα βαγόνια στο Πάρκο - εκ των οποίων το ένα θα είναι γραφείο για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Πρόσθεσε πως ο ίδιος θέλει όλη η γύρω περιοχή να αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι, ενώ έκανε γνωστό πως ξαναμπήκαν πάπιες στη λιμνούλα και πως ξεκινούν στο Πάρκο δύο σημαντικές εργολαβίες. 

Η πρώτη εργολαβία θα αφορά την τακτοποίηση του κεντρικού διαδρόμου: Θα γίνουν αλλαγές και ο διάδρομος θα κρατήσει μεν τη μορφή του, αλλά θα γίνει πιο κατάλληλος για βόλτα ακόμα και τους χειμωνιάτικους μήνες. Το επόμενο διάστημα επίσης θα μπει περισσότερος φωτισμός, ώστε να νιώθει ο κόσμος πιο ασφαλής και κατά τη διάρκεια της νύχτας - ενώ θα ξεκινήσει και η μελέτη για την ανατολική πλευρά. Στόχος του δημάρχου είναι, όπως τόνισε ο ίδιος, η βελτίωση της διέλευσης και των πεζών και των ποδηλατών, μέσα και γύρω από το Πάρκο. 

Ο κ. Νίκας είπε ακόμα πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι είναι αυτό με τα αδέσποτα ζώα. 

«Ο δήμος έχει δύο σχετικές δομές και δίνει 40.000 ευρώ το χρόνο. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ μεγάλο, και λόγω της κρίσης, αλλά κυρίως λόγω του ότι οι συμπολίτες μας δε φέρονται όπως πρέπει. Παίρνουν ένα μικρό σκυλάκι, και όσο είναι μικρό παίζουν μαζί του ώσπου να το βαρεθούν. Μετά το παρατάνε. Μάλιστα πάνε σε άλλες πόλεις και τα αφήνουν - π.χ. αυτά που έχουμε εμείς εδώ, δεν είναι από Καλαματιανούς. Τα αφήνουν μακριά για να μην μπορούν να γυρίσουν πίσω. Θα βάλουμε έτσι σε διάφορα σημεία της πόλης κάποια ειδικά μηχανήματα, που να μπορούν να κάνουν έλεγχο στα τσιπάκια των ζώων. Ετσι βρίσκουμε τους ιδιοκτήτες, στους οποίους πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και το ανάλογο πρόστιμο για την πράξη. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν επίσης στη φροντίδα των αδέσποτων. Επίσης θα γίνουν κλιμάκια από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία, τα οποία θα σταματούν τους πολίτες που βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια και θα ελέγχουν αν τα ζώα έχουν τσιπάκι και αν είναι εμβολιασμένα» δήλωσε ο δήμαρχος.

Γ.Σαρ.