Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 20:29

Μέτρα προστασίας στον Αγιο Δημήτριο Μεσσήνης

Με "Π" κλείνει ο δήμος την είσοδο στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου στη Μεσσήνη, για να προστατέψει από τα μηχανάκια τα παιδιά που παίζουν εκεί. Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε επιτόπου αυτοψία μετά από καταγγελίες περιοίκων για την ασφάλεια των παιδιών.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας πριν από 25 χρόνια τοποθετήθηκαν δύο τσιμεντοκολόνες 17 μέτρα πριν ο δρόμος καταλήξει στο προαύλιο, αλλά αυτές κρατάνε απ' έξω μόνο τα αυτοκίνητα. Αντίθετα, τα μηχανάκια όχι μόνο μπορούν και περνάνε, αλλά το κάνουν με τέτοια ταχύτητα που οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας έγραψαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των μικρών παιδιών που παίζουν το απόγευμα στο προαύλιο. 

Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε να μπουν δύο "Π" στην είσοδο 0,8 μέτρα και μήκους 1,45 μέτρα το καθένα, με απόσταση μεταξύ τους 1,10 μέτρα. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δόθηκε έμφαση στο να μην εμποδίζεται το ελεύθερο πέρασμα πεζών και αμαξιδίων. Μπροστά από αυτά τα δύο "Π", με σκοπό να ανακόπτει την ταχύτητα των δίτροχων, θα τοποθετηθεί ένα ακόμα, στο κενό που σχηματίζουν και σε απόσταση 1,10 μέτρα μακριά τους, σχηματίζοντας έτσι ένα τρίγωνο. 

Ν.Κ.