Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:58

Συνεργασία με Μεσσήνη για τα σκουπίδια εξετάζει η Οιχαλία

Η χωματερή στο Μελιγαλά δεν θα επαναλειτουργήσει. Ανοιξε εκτάκτως και δέχθηκε σκουπίδια για 2 ημέρες, λόγω του προβλήματος στη χωματερή του Δωρίου με την πυρκαγιά και του κινδύνου να μείνουν αμάζευτα τα σκουπίδια στο δήμο.

Οσον αφορά την προσωρινή διαχείριση, ο Δήμος Οιχαλίας εξετάζει την περίπτωση συνεργασίας με το Δήμο Μεσσήνης, σε χώρο που βρίσκεται στα σύνορα περίπου των δύο δήμων.

Αυτά σημείωσε στην "Ε" ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για την καταγγελία περί επαναλειτουργίας της χωματερής στο Μελιγαλά, ο κ. Σταθόπουλος παρατήρησε: «Αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οταν υπάρχει πρόβλημα σε ένα σκουπιδότοπο και υπάρχει πυρκαγιά, δεν μπορείς να εξακολουθείς να ρίχνεις σκουπίδια, τη στιγμή που υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης και μέχρι να καταλαγιάσει η φωτιά. Πήγαμε δύο μέρες και ρίξαμε, εναποθέσαμε στην παλιά χωματερή του Μελιγαλά κατ’ ανάγκη. Διότι δεν μπορούσε να πάει πουθενά αλλού η ποσότητα των σκουπιδιών που έχει ο τόπος. Τίποτα άλλο, πέρα απ’ αυτό

συνεχίζεται κανονικά η κατάσταση. Θα σκεπάσουμε τα σκουπίδια εκεί και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι χωματερές που είναι στο πρόγραμμα, θα αποκατασταθούν. Δεν χαιρόμαστε γι’ αυτό, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δούμε το Μελιγαλά, όπως βλέπουμε τον Πύργο ή την Τρίπολη. Δεν τιμά κανέναν».

Για την προσωρινή διαχείριση που έχει καθυστερήσει, λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης χώρου, ο δήμαρχος ανέφερε: «Προχωράει, είμαστε πολύ κοντά. Υπάρχει ένας χώρος που έχει επιλεγεί. Εχει γίνει η σχετική αίτηση. Μας λείπει η βεβαίωση του Δασαρχείου ότι δεν είναι δασική περιοχή και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει συνδιαχείριση με το Δήμο Μεσσήνης. Εχουν γίνει συζητήσεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μαζί θα κάνουμε». Διευκρίνισε πως «θα είναι κοινός χώρος περίπου στα σύνορα των δύο δήμων. Πιστεύω ότι είναι μια περιοχή -εγώ δεν είμαι ειδήμων, η επιτροπή θα αποφασίσει- που καταρχάς έχει τα εχέγγυα, τα οποία πρέπει να υπάρχουν για τη δημιουργία ενός χώρου προσωρινής διαχείρισης. Που θα βοηθήσει στην καλύτερη εικόνα του τόπου και θα τον απαλλάξει από το άγχος της εναπόθεσης των σκουπιδιών. Είμαστε υπέρ των συνεργασιών, η ισχύς εν τη ενώσει».

Γ.Σ.