Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 14:32

Κριτική Αλούπη για δάνειο και σκουπίδια 

Κριτική Αλούπη για δάνειο και σκουπίδια 

Κριτική στη δημοτική αρχή και στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, άσκησε χθες ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Αλούπης.

Οι επικρίσεις του αφορούσαν το δάνειο που προγραμματίζει να συνάψει ο δήμος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα. 

Για το πρώτο θέμα, ο κ. Αλούπης μίλησε για απόκρυψη του εγγράφου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που προέβλεπε τους όρους δανεισμού. Επέκρινε την πλειοψηφία γιατί ψήφισε θετικά σε ένα δανεισμό, αγνοώντας τους όρους του. Και αναφερόμενος στο έγγραφο με τους όρους που βρήκε και κατέθεσε ο ίδιος, κατηγόρησε το δήμαρχο, γιατί «φάνηκε ότι δεν το γνώριζε και δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να το ερμηνεύσει».

Για τη μονάδα επεξεργασίας των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, αναφέρθηκε στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης και τις δικές του από το Μάιο, εκτιμώντας ότι «η μη συμμόρφωση του αναδόχου σε κάποιες από αυτές προβλέπει την έκπτωσή του». Αφού υπενθύμισε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου απέδειξε το αναληθές των καταχωρήσεων στο βιβλίο καταχώρησης του υπολείμματος από τον ανάδοχο, παρατήρησε πως 1,5 μήνα μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Και αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο ρόλος μας, σε τι ωφελεί η ύπαρξη της Επιτροπής;  Για ποιο λόγο συντάσσονται αντισυμβατικά συμφωνητικά; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την ολιγωρία που συνιστά εγκληματική αμέλεια;».