Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 17:48

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε την Τρίτη, όπου έγινε ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του 3ου τριμήνου και εγκρίθηκαν οι πιστώσεις του δημοτικού προϋπολογισμού.

Στο θέμα των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης Τ.Κ. Αλωνίων και Αμμου», η επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία "Ικτίνος ΑΕ", που προσέφερε έκπτωση 42,71%, όσον αφορά σε έργο, που έχει ενταχθεί στην προσέγγιση "Leader" του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και έχει προϋπολογισμό 160.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Το έργο πρόκειται να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή και θα καλύψει έκταση περίπου 800 στρεμμάτων, παρόχθια του ποταμού Παμίσου. Περιλαμβάνει επισκευή και εξοπλισμό παλαιού αντλιοστασίου, το οποίο είχε κατασκευασθεί το 1958 και είχε εγκαταλειφθεί λόγω παλαιότητας, περιπίπτοντας σε αχρησία. Θα κατασκευαστεί, επίσης, υπόγειο αρδευτικό δίκτυο από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Το δίκτυο θα έχει μήκος περίπου 1.400 μέτρα και σχεδόν ανά 90 μέτρα θα τοποθετηθούν υδροληψίες για την εξυπηρέτηση των παραγωγών. 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι όροι διακήρυξης ανοιχτής δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας αγοράς ιδιωτικού ακινήτου από το δήμο για την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών. Το ακίνητο που επιδιώκει να αγοράσει ο δήμος θα πρέπει να είναι όμορο του κεντρικού κοιμητηρίου Καλαμάτας, να έχει εμβαδόν από 500 έως 1.000 τ.μ. και να είναι κατάλληλο για άμεση χρήση, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι διοικητικές υπηρεσίες του κοιμητηρίου έχοντας και τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους στη διάθεσή τους. Η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Νοεμβρίου.

Εγκρίθηκαν ακόμα: Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 του κληροδοτήματος «Παναγιώτης Δραγώνας» και η διαγραφή ποσού από βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο του κληροδοτήματος. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την απόφαση, με την οποίαν αποφασίστηκε η άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας κατά ιδιώτη, ο οποίος απέκλεισε δημοτικό δρόμο, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Φαρών και Μαιζώνος, αφού ξήλωσε την άσφαλτο που είχε πέσει λίγες μέρες πριν. Με την αίτηση ζητείται -μεταξύ άλλων- να αποδοθεί η νομή του συγκεκριμένου δρομίσκου, επιφάνειας 70,29 τ.μ., στο Δήμο Καλαμάτας, να γίνεται ελεύθερη και ακώλυτη χρήση του δρομίσκου και να απομακρυνθούν πάσσαλοι και σωροί χώματος που έχουν τοποθετηθεί εκεί.