Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 17:14

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας 

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας 

Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας για το 2016, προχθές το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και απορρίφθηκε με ψήφους 11 υπέρ και 14 κατά.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνεται πλέον ότι η δημοτική αρχή του Αριστείδη Σταθόπουλου δεν έχει πλειοψηφία, δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα και τη λειτουργία του δήμου, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την πορεία των δημοτικών ζητημάτων. 

Στην προχθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον προϋπολογισμό, που αποτελεί την κορυφαία διαδικασία για κάθε δήμο, από τους πιο ισχυρούς επικριτές της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, ήταν οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι (Μαργαρίτης, Παναγιωτόπουλος, Κούκης) και ο τέως γραμματέας του Συμβουλίου (Δρούμπαλης), που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Και οι τέσσερις καταψήφισαν τον προϋπολογισμό μαζί με τους συμβούλους των μειοψηφιών κι έδειξαν ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο δήμαρχος Αρ. Σταθόπουλος για τον προϋπολογισμό, ήταν ότι έχει πολλές κατατμήσεις, πως προβλέπει μεγάλα ποσά για πράγματα μικρής σημασίας (αναλώσιμα, γραφική ύλη κ.λπ.), ότι υπάρχει μεροληπτική μεταχείριση και έχουν αδικηθεί Δημοτικές Ενότητες και πως σε γενικές γραμμές πρόκειται για ρουσφετολογικό και για προϋπολογισμό μιζέριας.

Ακόμα, ο δήμαρχος κατηγορήθηκε ότι λειτουργεί σαν αυτοκράτορας, ενώ καταγράφηκαν ερωτήματα για ποσά που λείπουν από τα προβλεπόμενα ανταποδοτικά τέλη της ΔΕΗ, για πολλαπλάσια έξοδα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού σε σχέση με τα έσοδα, για μεγάλα ποσά στις μετακινήσεις και τα γραμματόσημα και μόνο 2.000 ευρώ για την τουριστική προβολή  του δήμου.

Στην ένταση της συζήτησης και τις αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν, ακούστηκαν καταγγελίες από πρώην αντιδήμαρχο για ατασθαλίες, για τις οποίες έγιναν παρεμβάσεις από μέλη της δημοτικής αρχής και ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία με επίκληση και της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι στις εκκλήσεις του δημάρχου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να λειτουργήσει ο δήμος, εκφράστηκε η άποψη «καλύτερα να έρθει να φτιάξει τον προϋπολογισμό ο επίτροπος».

Ενα ακόμα στοιχείο είναι ότι ο Κώστας Δημητρακόπουλος, επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου του σώματος, για τον τρόπο που λειτουργεί.

Γ.Σ.