Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 07:48

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το "Καλαματιανό Καρναβάλι 2016"

Γράφτηκε από την

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το "Καλαματιανό Καρναβάλι 2016", όπως ανακοινώθηκε χθες από την Καρναβαλική Επιτροπή και τους εθελοντές σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος ξεκίνησε λέγοντας πως έχει αρχίσει ο προγραμματισμός και η διοργάνωση των εκδηλώσεων για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι και πως από χθες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή με γκρουπ. Από την επόμενη εβδομάδα θα "ανέβει" και η ιστοσελίδα του καρναβαλιού. Το πρόγραμμα φέτος θα ξεκινήσει από τις 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 13 Μαρτίου. Οι μέρες θα είναι γεμάτες από πάρτι, κέφι, παρελάσεις και εκδηλώσεις - παιχνίδια. Εκτός από τη νυχτερινή παρέλαση θα γίνει και ο ομαδικός χορός μπατσάτα με σκοπό το σπάσιμο του ρεκόρ Γκίνες. Το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά τις 15 του μήνα. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν αιτήσεις και να πάρουν πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Ηλίας Κουτίβας εξέφρασε την ελπίδα φέτος η διοργάνωση να είναι πιο μεγάλη από ποτέ και να σκορπίσει παντού χαμόγελα. Στόχος είναι να έρθει κόσμος και από άλλα μέρη της Ελλάδας, γι' αυτό και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι χορηγοί και οι εθελοντές, τους οποίους κάλεσε και φέτος κοντά στο Καρναβάλι.

Η Χρύσα Λιάππα μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και στα γκρουπ να δηλώσουν συμμετοχή.

Η Αναστασία Μπελογιάννη υπεύθυνη των δρώμενων ζήτησε από τις θεατρικές ομάδες της πόλης να βοηθήσουν ώστε στηθούν νέα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Εκ μέρους των εθελοντών, ο Παναγιώτης Μάλαμας είπε πως ο θεσμός θα στηριχτεί από τους εθελοντές και οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.

Η Λίνα Καλαποθάκη εκπροσωπώντας τη διοργάνωση για το σπάσιμο του ρεκόρ Γκίνες σημείωσε πως πρέπει να μαζευτούν περισσότερα από 705 άτομα για να επιτευχθεί ο στόχος. Εξήγησε πως η χορογραφία δεν είναι δύσκολη και πως μέσω της δράσης αυτής η Καλαμάτα θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Γ.Σαρ.