Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 17:13

Τα γυρίζει ο Νίκας για τα σκουπίδια: Ο Δήμος Καλαμάτας θα εφαρμόσει το σχέδιο κυβέρνησης και Περιφέρειας 

Τα γυρίζει ο Νίκας για τα σκουπίδια: Ο Δήμος Καλαμάτας θα εφαρμόσει το σχέδιο κυβέρνησης και Περιφέρειας 

Ο Δήμος Καλαμάτας θα εφαρμόσει τη μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων στην οποία θα καταλήξουν -αν καταλήξουν- η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ανάδοχος εταιρεία, η ΤΕΡΝΑ.

Αυτό ξεκαθάρισε προχθές ο δήμαρχος Π. Νίκας, ανακοινώνοντας ότι θα αναβληθεί, θα πάει λίγο πίσω το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

«Γίνεται μια συζήτηση της κυβέρνησης με την Περιφέρεια και με την εταιρεία», είπε ο κ. Νίκας και παρατήρησε: «Εμείς ευχόμαστε η συζήτηση αυτή να έχει ένα αποτέλεσμα, ώστε να λάβει επιτέλους τέλος αυτή η ιστορία των 30 χρόνων με τα σκουπίδια». Επιβεβαίωσε ότι συζητούνται διάφορα κρίσιμα ζητήματα, όπως η μείωση της τιμής, οι περισσότερες μονάδες, το Πράσινο Ταμείο, η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα.

Ευχήθηκε να βρεθεί «ο κοινός τόπος και ο Δήμος Καλαμάτας θα προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση« και πρόσθεσε: «Η θέση του Δήμου Καλαμάτας είναι σταθερή. Εάν υπάρξει σύγκλιση απόψεων κυβέρνησης - Περιφέρειας κι εταιρείας, εμείς θα είμαστε με τη σύγκλιση των απόψεων. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει, αλλά η κατεύθυνση είναι να είμαστε με τη σύγκλιση των απόψεων».