Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 19:05

Συναντήσεις Καφαντάρη για τη μεταφορά μαθητών

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Π. Καφαντάρης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Καρβέλα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ψαλλίδα και το στέλεχος του Δήμου κ. Δεμπεγιώτη πραγματοποίησε συνάντηση με Επιτροπή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων,  τον Αντιπρόεδρο κ. Τριγκιλίδα Βασίλειο, το Γραμματέα κ. Καρελά Γεώργιο και το Μέλος κ. Κατσίρη Δημήτρη, με κύριο θέμα τη μεταφορά των μαθητών και την εν γένει συνεργασία των δύο φορέων.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μεταφορά μαθητών, τη νέα αρμοδιότητα που από 1-7-2011 μεταβιβάζεται στους Καλλικράτειους Δήμους. Η Επιτροπή του Συνδέσμου τόνισε τη θετική διάθεσή τους να συμμετέχουν στις αξιοκρατικές διαδικασίες διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε το γενικότερο κλίμα προβληματισμού των Δήμων, πανελληνίως, σχετικά με την ανάληψη της νέας αυτής αρμοδιότητας και του μη προσδιορισμού από πλευράς Πολιτείας για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, ενώ επιφυλάχθηκε να δει το θέμα μετά και την οριστικοποίηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών για την εύρεση της καλύτερης λύσης.
Τα μέλη του Συνδέσμου κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων αλλά και ως αναφορά την προώθηση του τουρισμού της περιοχής με εισερχόμενο τουρισμό και οργάνωση εκδρομών από πλευράς τους στα όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Επιτροπή για το καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς και τους βεβαίωσε ότι βρίσκεται πάντα κοντά τους και είναι ανοιχτός σε προτάσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου Νέστορος



NEWSLETTER