Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 17:29

15μελή στον Κατσίβελα: Προτάσεις μαθητών για θέματα της Κυπαρισσίας

Εντυπωσίασαν οι μαθητές των 15μελών μαθητικών συμβουλίων Γυμνασίου και Λυκείου Κυπαρισσίας τη δημοτική αρχή Τριφυλίας, στην συνάντηση που είχαν χθες το πρωί, με τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την πόλη τους. 

Οι μαθητές στην συζήτηση που είχαν με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας Γιάννη Μερκούρη και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, με ώριμη σκέψη και μέσα από την δική τους οπτική ματιά έθιξαν σχεδόν όλα τα ζητήματα της πόλης. Σκέψεις που σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν έναν μπούσουλα για την δημοτική αρχή, καθώς τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Πιο συγκριμένα, ιδιαίτερα στάθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, επισημαίνοντας την καθυστέρηση που υπήρχε πέρυσι στο να καθαριστεί η κεντρική παραλία της πόλης, η πλαζ του Αϊ-Λαγούδη. Τόνισαν ακόμη ότι κάτι πρέπει να γίνει με την Διονυσιάδα πηγή που είναι ακριβώς από πάνω, καθώς το έργο ανάπλασης έχει μείνει στη μέση - σημειώνοντας μάλιστα πως θα πρέπει να γίνει επένδυση με μάρμαρο. Ακόμη αναφέρθηκαν στο λιμάνι και στα προβλήματα που έχει καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει πάθει ζημιές, ενώ υπογράμμισαν πως ακόμη και αν δεν γίνουν σύντομα τα απαραίτητα έργα ο περιβάλλων χώρος του πρέπει να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί.

Μίλησαν ακόμη για το παλιό κτήριο της ΕΤΕ λέγοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό κτήριο που πρέπει να αναπαλαιωθεί, ενώ τόνισαν πως το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί για να το περιφράξει κλείνει το μισό και πλέον πεζοδρόμιο. 

Επισήμαναν ότι από την πόλη λείπουν πάρκινγκ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, για αυτό και χρειάζεται λύση με το κυκλοφοριακό.

Επίση πήραν θέση και για το θέμα του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει για την περιοχή και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κλείσει, αλλά και να αλλάξει η σημερινή του εικόνα με τα έργα που έχουν μείνει στη μέση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος άκουσε τους μαθητές με προσοχή, έδωσε εξηγήσεις για τα ζητήματα που έθεσαν τα παιδιά και είπε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες, εξηγώντας πως αρκετά από τα έργα δεν εξαρτώνται άμεσα από το δήμο για να γίνουν, αλλά από την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως είναι το ΕΣΠΑ και άλλα.

Πάντως ο δήμαρχος ζήτησε από τους μαθητές να του καταθέσουν και τις προτάσεις τους για την κεντρική πλατεία της πόλης που θα πρέπει να διαμορφωθεί, κάτι που οι μαθητές αναμένεται να κάνουν τις επόμενες ημέρες.

Κ.Μπ.