Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 15:40

Απάντηση της "Δημοτικής Ενωσης Οιχαλίας" στον Δημητρακόπουλο

Γράφτηκε από την
Απάντηση της "Δημοτικής Ενωσης Οιχαλίας" στον Δημητρακόπουλο

Κύριε Δημητρακόπουλε, ελλείψει θέσεων και προκειμένου να βρίσκεστε στο επίκεντρο των δρώμενων του Δήμου Οιχαλίας προς άγραν ψηφοφόρων, προβήκατε σε ανακοίνωση με τίτλο «ο προϋπολογισμός, το σύμφωνο συμβίωσης και η Σαλώμη» έχοντας απολέσει το μέτρο της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς κατά την πολιτική αντιπαράθεση.

Αναφορικά δε με αυτά που διαλαμβάνονται στην ανακοίνωσή σας έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του κ. Σταθόπουλου, αλλά ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη προτείναμε δική μας αντιπρόταση και με την πρακτική μας αυτή σηματοδοτήσαμε τις μετέπειτα παρεμβάσεις μας προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία του δήμου.

Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι δεν θα υπερψηφιζόταν (είχαμε ισοψηφία) το τεχνικό πρόγραμμα που είναι η βάση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού αν δεν απουσίαζε με δική σας ευθύνη δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού σας.

Εξάλλου στο περιθώριο των συζητήσεων που εγένοντο το τελευταίο χρονικό διάστημα ενόψει της τρίτης συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό είχατε την άποψη να κατατεθεί αντιπρόταση προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα μέσω δημοσιοποίησης στον Τύπο, ενώ τώρα περιέργως διαφοροποιείστε.

Ωστόσο φθάσατε σε σημείο να προσπαθείτε να επωφεληθείτε και την απαράδεκτη απένταξη του έργου της κατασκευής κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων στο Μελιγαλά. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ μέσω ΣΔΙΤ επετεύχθη μετά από προσωπικές ενέργειες του δημάρχου Φίλιππου Μπάμη στην τότε πολιτική ηγεσία και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό.

Σημειωτέον ότι στην ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Μπάμη για παραχώρηση χώρου προς κατασκευή κολυμβητηρίου η δημοτική παράταξη στην οποία τότε ανήκατε ήταν αρνητική, ενώ εσείς περιέργως απουσιάζατε.

Δυστυχώς το έργο αυτό που θα αναβάθμιζε αθλητικά την ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά απεντάχθηκε στην αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής υπό τον κ. Σταθόπουλου για δήθεν (!!!) λόγους υψηλού κόστους συντήρησης.

Επιπροσθέτως αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το σκεπτικό σας, σύμφωνα με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς υπονοείτε ότι ψηφίσαμε έναν προϋπολογισμό για το έτος 2016 στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το έργο του κολυμβητηρίου, ενώ γνωρίζετε ότι αυτό έχει απενταχθεί από το έτος 2014.

Τέλος, σχετικά με τους στίχους του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού «Δυστυχισμένε μου λαέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε» που επικαλείστε στο υστερόγραφo, έχουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014 μετά την κατάληψη της τέταρτης θέσης και το αποτυχημένο βήμα στο αύριο του συνδυασμού σας, στη συνέχεια βοηθήσατε με την στάση σας στο δεύτερο γύρο στην εκλογή της ανύπαρκτης και ανεπαρκούς δημοτικής αρχής υπό τον κ. Σταθόπουλο (ιδιαίτερα στο χωριό σας την Οιχαλία ήταν τόσο απροκάλυπτη και καταλυτική η παρέμβασή σας ώστε ο συνδυασμός του κ. Σταθόπουλου έλαβε 164=66% ψήφους, ενώ ο δικός μας 84=34%).

Υ.Γ.: «Ενός κακού μύρια έπονται» Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., αρχαίος τραγικός ποιητής.

Η επικεφαλής του συνδυασμού

Παναγιώτα Γεωργακοπούλου


NEWSLETTER