Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 18:17

Διαμαρτυρία για υποβάθμιση Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Μελιγαλά

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας διαμαρτύρεται έντονα κι εκφράζει την αγανάκτησή του «όχι μόνο για τη μείωση των ημερών λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Μελιγαλά, αλλά και για την εκ περιτροπής λειτουργία του, η οποία θα οδηγήσει και στο οριστικό κλείσιμό του». 

Το Δ.Σ. Οιχαλίας σημειώνει ότι: «Η εκ περιτροπής λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δημιουργεί επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία στους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με μία μετάβασή τους στην Τ.Κ. Μελιγαλά να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις τους. 

Επισημαίνουμε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να λειτουργεί εκ περιτροπής το ΓΕΦ Μελιγαλά, αλλά αντίθετα να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό για να μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες αρμοδιότητες, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Οι πολίτες του Δήμου Οιχαλίας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους πολίτες των άλλων δήμων του Ν. Μεσσηνίας. Σημειώνουμε ότι ΓΕΦ που λειτουργούν σε άλλους δήμους του Νομού Μεσσηνίας και έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό φορολογούμενων πολιτών, λειτουργούν καθημερινά και υπηρετεί σε αυτά περισσότερο μόνιμο προσωπικό». 

Με το ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο «εξουσιοδοτεί το δήμαρχο Αριστείδη Σταθόπουλο, όπως προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ουσιαστική και καθημερινή λειτουργία του ΓΕΦ Μελιγαλά».

Το ψήφισμα αναμένεται να επιδοθεί με παράσταση διαμαρτυρίας από το δήμαρχο, εκπροσώπους των λογιστών και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας και να κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία, στους βουλευτές του νομού, στον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας