Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 19:34

Διαγωνισμός για προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Διαγωνισμός για προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προχθές το βράδυ. 

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι: "Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού - Κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος - Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων", προϋπολογισμού 3.306.340 ευρώ με ΦΠΑ και 4.959.360 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εργολαβική ανάθεση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του δήμου μέσω κινητής μονάδας, η οποία θα διαθέτει σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων. Η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί σε κατάλληλο δημοτικό χώρο, για τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ η απαιτούμενη ΑΕΠΟ (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων). Η έναρξη της σύμβασης τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2016 και η διάρκειά της θα είναι 2 χρόνια από την υπογραφή της. Οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της μονάδας (πλην του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού) οι οποίες περιγράφονται στην ισχύουσα ΑΕΠΟ θα κατασκευαστούν από το δήμο.

Ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει χρονικά τη σύμβαση για 1 ακόμη χρόνο, με αντίστοιχη αύξηση του τιμήματος (άσκηση δικαιώματος προαίρεσης).