Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 17:41

Ο Δήμος Μεσσήνης στην «Ελλάδος Γεύση»

Γράφτηκε από την

Στην 1η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που θα γίνει στο Περιστέρι από τις 15 έως τις 18 Απριλίου θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο ο Δήμος Μεσσήνης. Πρόκειται για μια έκθεση που διοργανώνει η Alfa Expo και προβάλλει τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Γεωργακόπουλο, ο δήμος συμμετέχει με σκοπό να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και να προωθήσει τουριστικά την περιοχή, τονώνοντας παράλληλα την τοπική επιχειρηματικότητα. Αλλωστε η οικονομία του Δήμου Μεσσήνης βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην αγροτική παραγωγή. Ο αντιδήμαρχος εξήγησε επίσης ότι στην έκθεση συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις, Περιφέρειες και δήμοι από όλη την Ελλάδα και αναμένεται να την επισκεφθεί μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αλλά και απλών ανθρώπων -ενώ θα υπάρχει και δημοσιογραφική κάλυψη από μέσα πανελλαδικής εμβέλειας. 

Στην εν λόγω έκθεση έχουν κληθεί από τη δημοτική αρχή τοπικοί επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μεταποιητικών μονάδων για να προβάλουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις τους στο περίπτερο του δήμου. Η ενοικίαση του περιπτέρου θα κοστίσει 1.759 ευρώ και ήδη η δαπάνη έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Οσον αφορά την κεντρική ιδέα της έκθεσης, οι διοργανωτές επιχειρούν να παρουσιάσουν μια γεύση από τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Ετσι, όσοι συμμετέχουν ή την επισκεφθούν θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μαγειρικές από όλες τις περιοχές της χώρας, τις οποίες θα ετοιμάζουν εκείνη την ώρα εξειδικευμένοι σεφ. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει ένα κεντρικό συνέδριο με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να συναντηθούν και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες με προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ν.Κ.