Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 19:11

Ευχές για την κρουαζιέρα και το συνεδριακό τουρισμό στην Καλαμάτα

Ευχές για την κρουαζιέρα και το συνεδριακό τουρισμό στην Καλαμάτα

Στην τελική φάση εκτύπωσής τους βρίσκονται τα φυλλάδια που θα κυκλοφορήσει ο Δήμος Καλαμάτας για την κρουαζιέρα. Γι' αυτό ενημέρωσε χθες το μικρό αριθμό φορέων που προσήλθαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, η πρόεδρός της Παναγιώτα Ντίντα.

Είπε ακόμα ότι στόχος του δήμου είναι να προσελκύσει ακόμα περισσότερα κρουαζιερόπλοια στην πόλη, ενώ φέτος αναμένεται να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα χρονιά για την Καλαμάτα στον τουρισμό κρουαζιέρας. Και παρόλο που οι πράκτορες δεν έχουν ενημερώσει επίσημα το δήμο, φέτος αναμένονται να δέσουν τουλάχιστον 26 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 

Ενας άλλος σημαντικός τομέας θεματικού τουρισμού που η πόλη τα πηγαίνει καλά είναι και ο συνεδριακός τουρισμός. Μάλιστα μέσα από τα συνέδρια επιτυγχάνεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και όπως είπε η κ. Ντίντα, η πόλη από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει συνεχώς κόσμο, ενώ σημαντικός ήταν φέτος και ο αριθμός των 10.000 μαθητών που επέλεξαν την Καλαμάτα για τη σχολική εκδρομή τους. Μια ακόμα ενέργεια από πλευράς δήμου που η πρόεδρος της Επιτροπής εστίασε είναι και η δημιουργία τράπεζας φωτογραφιών. Οπως σημείωσε, θα ξεπερνά τις 2.000 φωτογραφίες, στις οποίες θα απεικονίζεται η πόλη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέα θεματικά βίντεο και ένα συνολικό της Καλαμάτας, τα οποία θα τεθούν στη διάθεση όλων των φορέων. 

Με παρέμβασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην ένταξη της πόλης στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, με παρεμβάσεις αναβάθμισης στο παραλιακό μέτωπο και αλλού. Ανέφερε επίσης τα 6 μεγάλα έργα, για τα οποία προσεχώς, όπως είπε, θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί: ανάπλαση στα «Ουζάκια», ανακατασκευή πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Αρι, ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα με ποδηλατόδρομο από την οδό Κροντήρη έως τη μαρίνα, κατασκευή γηπέδου στα Παλιάμπελα και αναβάθμιση με χλοοτάπητα στο γήπεδο των πρώην Σφαγείων.

 

MΕΛΕΤΗ citybranding  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας και την καθιέρωση της Καλαμάτας και της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, το γραφείο Kalamata:21 -ταυτόχρονα με την προσπάθεια να αναδειχθεί η πόλη σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021- αναλαμβάνει να «τρέξει» το στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό. Οπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του Kalamata:21 Εκτορας Τσατσούλης, το γραφείο έχει την τεχνογνωσία για να το καταφέρει και να θέσει την κατεύθυνση για τον τουρισμό που θέλει η Καλαμάτα σε βάθος 10ετίας και πλέον. Μέσα λοιπόν από την προσπάθεια που θα ξεκινήσει με την έρευνα και την ανάλυση στοιχείων για το υπάρχον τουριστικό προϊόν, σημαντικό είναι -όπως τόνισε- να υπάρχει ένα όραμα για το τουριστικό μέλλον της περιοχής αλλά και μια μελέτη citybranding, που θα αποτελέσει το κοινό σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους του τουρισμού.

Ν.Κ.