Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 21:58

Η ομιλία Στάθη Αναστασόπουλου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Γράφτηκε από τηνΣεβασμιότατε μητροπολίτη Μεσσηνίας,
Κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, αγαπητέ φίλε Αντώνη Σαμαρά,
Κύριε υπουργέ, αγαπητέ Γιάννη Λαμπρόπουλε
Κύριε νομάρχα και υποψήφιε περιφερειάρχα Πελοποννήσου
Φίλες και φίλοι της «Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης»,
Σας καλωσορίζω απόψε στη «Μακαρία γη», ως δημότης Μεσσήνης, του Νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Μεσσήνης.
Σας καλωσορίζω στην ιστορική Μεσσήνη γενέτειρα προσωπικοτήτων, πολιτικών, λογοτεχνών, καλλιτεχνών, ευεργετών, οι οποίοι με τη δράση τους έκαναν πλουσιότερη την ιστορία της Χώρας μας. Σας καλωσορίζω, στην έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου Μεσσήνης, που εκτείνεται από τη Μηλίτσα της Αίπειας έως τη Ρευματία της Ιθώμης. Και για μας τη «Δημοτική Ενωση Μεσσήνης» είναι η περιοχή που θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες του νομού Μεσσηνίας, με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες που έχει.
Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, βλέποντάς όλους εσάς εδώ απόψε, και είναι τιμή μου που αγκαλιάζεται απόψε την προσπάθειά μας.

Ευχαριστώ,
το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα και για τη σημερινή του παρουσία.
Η Εκκλησία ήταν πάντα στο πλάι μας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να φωτίζει τα αυτοδιοικητικά μας βήματα.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξή του και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Και είμαι σίγουρος ότι από την πλευρά μου ως δήμαρχος και εσείς, κύριε πρόεδρε, ως Πρωθυπουργός,  πολύ σύντομα θα κάνουμε θαύματα γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Χαιρετίζω την παρουσία, του φίλου, συνεργάτη επί πολλά έτη
νομάρχη μας Δημήτρη Δράκου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκφράζοντας η βεβαιότητα ότι ως αυριανός Περιφερειάρχης έχει πολλά να προσφέρει, όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία

Χαιρετίζω την παρουσία όλων σας. Σας θέλω όλους δίπλα μου και μετά τη νίκη μας στις ερχόμενες εκλογές. Τότε που αρχίζει ο αγώνας μας. Γιατί ο αγώνας μας ξεκινάει αμέσως μετά τις εκλογές.
Και θα είναι καθημερινός. 24 ώρες το 24ωρο. Κάθε λεπτό. Δίπλα σε κάθε πολίτη.
Γιατί για τη «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης» ένα είναι σίγουρο και δεδομένο. Πρώτος πολίτης θα είναι ο δημότης μας, όχι ο δήμαρχος.
Ο συνδυασμός μας θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το δημότη, τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης.
Επιδιώκουμε:
- Πάγωμα των δημοτικών τελών, υποστηρίζοντας τον οικογενειακό του προϋπολογισμό, στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε.
- Βελτίωση της Καθημερινότητας και Εξυπηρέτηση του Πολίτη στις έδρες των «Καποδιστριακών» Δήμων.
Στοχεύουμε:
- Στην ενίσχυση των χωριών, ώστε να είναι τα ζωντανά κύτταρα ανάπτυξης όλου του Δήμου.
- Στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, στη Κοινωνική Φροντίδα, στην ενίσχυση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Δίνουμε προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στα άτομα των ευπαθών ομάδων
Θέλουμε αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής του νέου Δήμου (τα μνημεία μας, οι αρχαιολογικοί χώροι με κορωνίδα την Αρχαία Μεσσήνη, τον ανεκτίμητο φυσικό μας πλούτο).
Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κατασκευή εξοχικής κατοικίας, κυρίως από κατοίκους της Αθήνας.
Στόχος μας, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής
Στόχος μας η ενθάρρυνση δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων (μικρές βιοτεχνικές- μεταποιητικές και τυποποιητικές μονάδες) με τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Θα παλέψουμε:
Για την κατασκευή και βελτίωση των υποδομών, του οδικού δικτύου (δημοτικό και κυρίως αγροτικό), για εγγειοβελτιωτικά έργα, αποχετευτικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων
Προστατεύουμε το περιβάλλον και θέλουμε ήπια ανάπτυξη.
Θα προωθήσουμε την τουριστική ανάπτυξη στην παράκτια ζώνη αλλά και στην ενδοχώρα του δήμου.
Θα ενθαρρύνουμε την κατασκευή μικρών, μεσαίων και μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, να τονώσουμε την οικοδομική δραστηριότητα και να παλέψουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Θα αξιοποιήσουμε το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο του νέου δήμου μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις
Κατέρχομαι σε ένα δύσκολο εκλογικό αγώνα με μοναδικό μου κίνητρο τη διάθεση για προσφορά και όπλο μου την εμπειρία πολλών χρόνων στην Αυτοδιοίκηση.
Εχω προσπαθήσει και έως σήμερα έχω καταφέρει να πορευτώ με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια χωρίς να παραβλέπω τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Ωστόσο, πιστεύω ότι κανένας από όσους γνωρίζουν την μακρόχρονη πορεία μου στην αυτοδιοίκηση δεν θα αμφισβητήσει το γεγονός ότι πάντα ήμουν κοντά στο συνάνθρωπο μου και τις ανάγκες του.
Πάντα δούλευα με μοναδικό μου γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
Και αυτή τη φορά, σ΄ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση σας καλώ να συμπορευθείτε μαζί μας και μαζί να δημιουργήσουμε ένα νέο δυνατό Δήμο Μεσσήνης.
Στις 7 Νοέμβρη: Προχωράμε μαζί μπροστά για ένα Δήμο δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του!
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το αύριο του Δήμου Μεσσήνης!
Συμμετέχουμε ενεργά σε όλα αυτά που μας αφορούν!
Εργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν!
Συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη του Δήμου!
Γιατί Πρώτος Πολίτης θα είναι ο Δημότης μας!


NEWSLETTER