Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 20:22

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

Με 28 θέματα Ημερήσιας Διάταξης ο κ. Πρόεδρος συγκάλεσε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η Αυγούστου. Στην Αντιπολίτευση παραδόθηκαν στοιχεία μόνο για τα 7 από τα 28 προς συζήτηση  θέματα, καταπατώντας έτσι  σχετική Υπουργική Απόφαση που ορίζει ότι: "οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης" υπονομεύοντας με αυτό το τρόπο τη δυνατότητα της Αντιπολίτευσης να ασκήσει τα καθήκοντα της, όπως προβλέπουν οι νόμοι και αναμένουν  οι Δημότες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η παράταξή μας, αφού κατήγγειλε την  τακτική της Δημοτικής Αρχής, σεβόμενη το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Συνδημότες μας  αποφάσισε να αποχωρήσει  από την συνέχεια αυτής της παράτυπης συνεδρίασης και διαδικασίας αφήνοντας τον κ. Δήμαρχο και την παράταξή του να συνεδριάσουν μόνοι τους.

Το ίδιο έπραξαν  και οι άλλες δυο Δημοτικές Παρατάξεις της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι ξένες προς το Δημοκρατικό φρόνημα των δημοτών, ακυρώνουν κάθε είδους συνεργασίας και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης του Δήμου μας.

Γνωρίζουμε ότι στην Δημοτική ομάδα του κ. Δημάρχου  υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που πραγματικά έχουν δώσει εξετάσεις για θέματα Δημοκρατίας, απορούμε πώς επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές.

Καλούμε τον κ. Πρόεδρο να ασκήσει τα καθήκοντα του ως πραγματικός Πρόεδρος Δ.Σ. και όχι ως Προεδρεύων…

Εμείς θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε το κύρος του Δήμου μας, του Δημοτικού Συμβουλίου και προπαντός την ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου της "Δημοτικής Αναγέννησης" του Σπύρου Τσιριγώτη


NEWSLETTER