Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 12:27

Περιοδείες Διον. Θωμά σε Δήμους Ασωπού και Βοιών Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Το Σάββατο 23 και τη Κυριακή Οκτώβρη 2010 ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Διονύσης Θωμάς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι περιόδευσαν στους Δήμους Ασωπού και Βοιών.
Στις συζητήσεις με κατοίκους των περιοχών η αντιπροσωπεία της παράταξης ανέπτυξε τις θέσεις του  συνδυασμού για βασικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Λακωνίας, όπως:
Την αναγκαιότητα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος – ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, κηπευτικά, εσπεριδοειδή, κτηνοτροφία – τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και πραγματοποίησης ενός προγράμματος ανάπτυξης και υλοποίησης των απαραίτητων υποδομών. Ειδικότερα για το θέμα άρδευσης του κάμπου του Ασωπού – Παπαδιαννίκων τονίστηκε η αναγκαιότητα ενός συνολικού σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Νομού Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την υποστήριξη του συνδυασμού στους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου Βοιών και της ευρύτερης περιοχής για τη προστασία του περιβάλλοντος (ελλιμενισμός πλοίων στο κόλπο της Νεάπολης, προστασία περιοχών NATURA, διαχείριση απορριμμάτων).
Την πρόταση της "Συνεργασίας" για ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη αφενός χωροταξικού σχεδιασμού και αφετέρου τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του συνδυασμού κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίξουν και να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου. Γιατί τους υποψήφιους του συνδυασμού δεν τους βλέπουν μόνο στις εκλογές αλλά καθημερινά στους αγώνες τους.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού