Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 09:28

Υγειονομικά τέλειο το νερό της Καλαμάτας σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας

Υγειονομικά τέλειο το νερό της Καλαμάτας σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας

Το πόσιμο νερό στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ φαίνεται να καλύπτει «τις απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι αναμένονται σύντομα και τα αποτελέσματα από τις νεότερες δειγματοληψίες, που έγιναν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ειδικότερα, «μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στις 8-9-2016, ελήφθησαν, εκτάκτως, δείγματα νερού από το δίκτυο ύδρευσης, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και εστάλησαν στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας. Από τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων προκύπτει ότι τα δείγματα παρουσιάζουν μικρή απόκλιση των παραμετρικών τιμών (στα όρια της ανίχνευσης μικροβιακού φορτίου).

Δόθησαν οδηγίες στους υπεύθυνους ύδρευσης για υπερχλωρίωση του δικτύου και καθημερινή μέτρηση του υπολειμματικού χλωρίου.

Μετά τις διορθωτικές ενέργειες, τα δείγματα  που ελήφθησαν από την ΔΕΥΑΚ, ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας. Η δειγματοληψία επαναλήφθηκε στις 14/9/16 και αναμένονται τα αποτελέσματα».